KYK burs sonuçlarınıdan gelecek müjdeli haberi bekleyen öğrenciler sık sık kyk.gov.tr adresini ziyaret ediyor. KYK burs sonuçlarının en kısa sürede açıklanması bekleniyor ancak beklenen sonuçlar için resmi bir açıklama bulunmuyor. KYK burs sonuçları için geçtiğimiz senelerde yapılan açıklamalar dikkate alınınca sonuçların en geç cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor.

KYK BURS SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

KYK burs başvuru sonuçları KYK'nın resmi sitesi olan kyk.gov.tr üzerinden kontrol edilecek. KYK burs başvurusu sonrasında, öğrenim kredisi ya da burs almaya hak kazanan öğrenciler gerekli işlemleri tamamlamak için KYK tarafından yönlendirilecek.



ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR? GERİ ÖDEMESİ VAR MI?

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Öğrenim Kredisi, Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Katkı Kredisi ise yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

KYK BURSLARI NE KADAR? ÖĞRENCİLER NE KADAR BURS ALACAK?

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016’da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL’ye çıkmıştı. 2017’de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL’den 450 TL’ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.