KYK yurtlarında kalmak için başvuran adayların yedek başvurularla yurda alınma ihtimali bir süre daha devam edecek. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, ek kontenjanla yerleşenlerin yurt başvurularını almaya hazırlanıyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK 3. yurt yedek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. KYK yurt yerleştirme sonuçlarına göre kazanan öğrencilerin neler yapması gerekiyor? KYK yurt yedek yerleştirme sonuçlarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KYK 3. YERLEŞTİRME SONUÇLARI

kyk-gsb_6605x318_20_6

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017-2018 KYK kredi ve burs başvuru tarihleri henüz belli olmadı. KYK'dan yapılacak burs ve kredi açıklamalarını anında Sözcü'den öğrenebilirsiniz. Kredi ve burs başvuruları tarihleri belii olduğunda haberimizde olacak.

Başvuruların değerlendirmesi sonrasında, burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun kyk.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilmektedir.


YURT KAZANANLAR NASIL KAYIT YAPACAK?


KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin temel olarak yapması gereken iki şey bulunuyor: süresi içinde ilk kayıt ücretini ödemek ve e-Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylamak.

Ödemeler Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerden ya da KYK’nın internet sitesinden gerçekleştirilebiliyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, ödeme ekranından T.C. kimlik numarasıyla sorgulama yapıldığında otomatik olarak çıkıyor.

İlk kayıt ücretini ödemek için veilen süre yerleştirme tarihine göre belirleniyor. Dolayısıyla yurt hakkı kazanan öğrenci, kendisi için verilen süreyi sonuç görüntüleme ekranından görebilecek.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenci yine belirtilen süre içerisinde e-Devlet üzerinden taahhütname onayını gerçekleştirdikten sonra KYK yurtlarında barınmaya başlayabilecek.

HER PAZARTESİ VE PERŞEMBE ALIMLAR DEVAM EDECEK

Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 18 Eylül tarihinden sonra da her perşembe ve her pazartesi günü devam edecek.

[old_news_related_template title="LYS ve YGS kalkacak mı? Yeni üniversiteye giriş sistemi nasıl olacak? Bu sene değişiklik olacak mı?" desc="Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını verdiği üniversiteye giriş ile ilgili değişikliklerin detayları ortaya çıkıyor. LYS ve YGS bu sene kalkacak mı sorusunu soran öğrenciler ise merakla gelişmeleri takip ediyor. İşte yenilenecek üniversiteye giriş sistemi hakkında öne çıkan modeller..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/ygs-487-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/lys-ve-ygs-kalkacak-mi-yeni-universiteye-giris-sistemi-nasil-olacak-bu-sene-degisiklik-olacak-mi-2019071/"]