Barınma olanakları ekonomik olarak ilk sırada olan KYK yurtları büyük ilgi görüyor. Adaylar KYK yurt başvurulanı 20 Ağustos tarihine kadar e-devlet üzerinden yaptılar. Şimdi sıra sonuçlarrın açıklanmasına geldi ve bekleyiş sürüyor. Hergün google üzerinden araştırılan KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde. 2017-2018 KYK yurt başvuru sonuçları için  ayrıntılı bilgi http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecek.  Peki, e-devlet sisteminden sorgulamaya açıklanacağı duyurulan KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kurumdan yapılan açıklamaya göre; başvuru sonuçları en kısa sürede açıklanacak olup her türlü bilgiye http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Peki araya bayram tatilinin girmesi sonuçların açıklanmasını erteleyecek mi? Tahminimize göre idari izinle tatile girildiğinden dolayı sonuçların 5 Ağustos gününe kadar açıklanmasını beklemiyoruz. Üniversitelerin de başlaması ile KYK yurt başvuru sonuçlarının 15 Eylül tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Sınavsız şekilde üniversiteye nasıl girilir? Sınavsız ikinci üniversite şartları..." desc="Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İzmir Konak Bürosu, stant açarak, herhangi bir yüksek öğretimde okuyan veya mezun olan kişilerin sınava girmeden 2. üniversiteye kayıt yaptırabileceğini anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/07/osym.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/sinavsiz-sekilde-universiteye-nasil-girilir-sinavsiz-ikinci-universite-sartlari-1969045/"]
KYK SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine “e-devlet” üzerinden güncelleyebilir. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak. Başvuru sonuçları KYK’nın kurumsal internet sitesi “yurtkur.gsb.gov.tr” üzerinden duyurulacak

ogrenci_kolej

YANLIŞ BEYAN İPTAL SEBEBİ

Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılan beyanların aksi bir durum çıkması halinde burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmekte, bu noktada öğrencilerin kredi ve burs başvurusu yaparken verdikleri bilgilerin doğruluğu büyük önem taşıyor. Eğer başvuru sonrası beyan edilen bilgilerde bir değişiklik olduysa, müracaat tarihini takip eden 30 gün içinde dilekçeyle bildirilmesi gerekmekte. Sonuçların açıklanması ve işlemlerde elektronik posta adresi büyük önem taşıdığından, aktif bir elektronik posta hesabı verilmesi büyük önem taşıyor.

KYK SONUÇLARI DEĞERLENDİRMELERİ 11 FARKLI KURUM TARAFINDAN YAPILIYOR

600 binden fazla üniversiteli gence barınma hizmeti sunulan ve beslenme desteği verilen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında, 14 Ağustos Pazartesi günü başlayan başvurular 20 Ağustos Pazar günü itibariyle son buldu. Konforlu ve güvenli barınma hizmetiyle gençlerin ve ailelerinin gözdesi olan KYK yurtlarına bu yıl toplamda 368 bin 954 öğrenci başvuruda bulundu.

Yerleştirme sürecinde ailenin gelir durumu, sosyal durumu ve başarı kriterleri baz alınarak öğrencilerin durumu tespit ediliyor. Öğrencilerin bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak tamamlamalarının önem taşıdığı başvurularda, bilgilerin teyidi 11 farklı kamu kurum ve kuruluşuyla koordineli olarak yapılıyor. İlgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla öğrencilerin kimlik, öğrenim ve aile bilgileri, 10 milyonun üzerinde online işlem yapılarak inceleniyor.

[old_news_related_template title="YÖK açıkladı: Kaç kişi üniversiteye kesin kayıt yaptırdı?" desc="YÖK'ün açıkladığı bilgilere göre, 2017'de üniversiteye kesin kayıt yaptıranların sayısı arttı. YÖK, 2017'de57 bin 694 kişinin üniversiteyi kazandığı halde kayıt yaptırmadığını belirtirken, bu yıl aynı sayının 43 bin 838'e indiğini kaydetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sinav_shutter.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/yok-acikladi-kac-kisi-universiteye-kesin-kayit-yaptirdi-1989023/"]

2017-2018 eğitim öğretim dönemi için 30 Haziran 2017 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı olan veya kayıt yaptıracak tüm öğrencilerin yurt başvuruları bir sonraki aşamada alınacak.

Başvuru sonuçları en kısa sürede açıklanacak olup her türlü bilgiye http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.