KYK'da başvuru ve sonuç heyecanı aynı anda yaşanıyor. KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyenler ve KYK burs başvurularını yapmak için bekleyenler sık sık KYK hakkında araştırmalarda bulunuyor. KYK yurt başvuru sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak ve daha sonra yurtlara ek kontenjanlardan girmek için ek başvurular yapılacak.

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurularıyla ilgili bir duyuru yayınladı. Burs duyurusuna göre liseler için burs başvuurları 18 Eylül'de, üniversiteler için ise 15 Eylül'de başlayacak.

burs-basvuru-tarihleri

BEYANI YANLIŞ OLANA BURS YOK

Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılan beyanların aksi bir durum çıkması halinde burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmekte, bu noktada öğrencilerin kredi ve burs başvurusu yaparken verdikleri bilgilerin doğruluğu büyük önem taşıyor. Eğer başvuru sonrası beyan edilen bilgilerde bir değişiklik olduysa, müracaat tarihini takip eden 30 gün içinde dilekçeyle bildirilmesi gerekmekte. Sonuçların açıklanması ve işlemlerde elektronik posta adresi büyük önem taşıdığından, aktif bir elektronik posta hesabı verilmesi büyük önem taşıyor.