Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun başvuruları hakkında sorular soranlar KYK aramaları yapmaya başladı. Üniversite yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt ve burs başvurularında gerekli belgeler neler?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencileri KYK yurt ve burs başvurularıyla ilgili araştırmalara başladı. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. Başvuru tarihi ve İstenilen belgeler KYK'nın resmi internet sitesi kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

KYK BURSU NEDİR?

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

kyk başvuruları

KYK'DAN SON YAPILAN AÇIKLAMA! KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvurular, e-devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

Öğrenim bilgileri mutlaka kontrol edilmeli

Öğrencilerin başvuru sırasındaki kodlama hatalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan KYK, bu yıl yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Geçen yıl kısmi olarak uygulanan sistem bu yıl hayata geçecek ve öğrencilerin okul bilgileri, YÖK’ün sistemi üzerinden alınacak. Uygulama sayesinde öğrencilerin başvuru esnasında yanlış işaretleme yaparak mağdur olması engellenecek.

KYK bünyesindeki yurtlarda kalmak için başvuru yapacak öğrencilerin, mağduriyet yaşamamaları için başvuru öncesinde e-devlet üzerinden öğrenim bilgilerini mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Yanlış ya da hatalı olan bilgilerin düzeltilmesinin öğrencinin sorumluluğunda olması dolayısıyla söz konusu öğrencilerin bilgilerini öğrenim görecekleri üniversitenin Öğrenci İşleri Bürolarından düzelttirmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Öğrenciler yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.

[old_news_related_template title="Vakıfların eğitim ve yurt faaliyetlerinde kontrol Diyanet İşleri'ne geçti" desc="CHP'li Engin Altay, bugün çıkarılan 'kamu taşınmazları üzerinde eğitim ve yurt faaliyetleri için üst hakkı tesis edilmesine ilişkin yönetmelik'le vakıfların eğitim faaliyetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kontrolüne geçtiğini, Milli Eğitim Bakanlığı'nın devre dışı bırakıldığını söyledi. Altay, vakıfların eğitim faaliyetleri için Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan görüş alacak olmasının 430 sayılı Tevhidi Tedrisat Kanununa da aykırı olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/enginaltay8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/vakiflarin-egitim-ve-yurt-faaliyetlerinde-kontrol-diyanet-islerine-gecti-1941027/"]

KYK BAŞVURULARI İÇİN HANGİ İŞLEMLER GEREKİYOR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.
Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLUR? SORGULAMA NASIL YAPILIR?KYK burs/kredi başvurularının sonuçları aralık ayı içerisinde açıklanmaktadır. Açıklanan sonuçlar KYK resmi web sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Sonuçlar açıklandığı tarihte kimlik bilgilerinizi kullanarak sorgulama yapabilirsiniz. Adaylar sonuçlara göre burs veya kredi kazanmış olabilirler. Burs veya öğrenim kredisi kazananların e devlet üzerinden taahhütnameyi onaylamaları gerekmektedir. Taahhütnameyi onaylamayan öğrencilerin kazanmış oldukları haklar geçerli olmaz.KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERİYOR?KYK başvuruları Ekim ayında sona erecek ve bundan sonra başvuru yapılamayacak.