‘Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi’ adıyla İstanbul Kadıköy’de biraraya gelen grup, “Gerici müfredat istemiyoruz”, Okuluma, öğretmenime, çocuklarımıza, geleceğimize dokunma”, “Kamusal bilimsel laik eğitim”, “Parasız bilimsel laik eğitim” sloganlarıyla Süreyya Sineması önünden  Khalkedon meydanına yürüdü.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Burada basın açıklaması yapan grup, Kartal’da bugün (Pazar günü) gerçekleştirilecek mitinge çağrıda bulunarak, “Bugün eğitim öğretim döneminin başlamasına iki gün kala çocuklarımızın geleceği için toplandık. 21. Yüzyılda bilimi yasaklayan çağdışı müfredata dur demek için toplandık. Bilimsel ilkelere dayanan program ve ders içerikleri ancak laik bir eğitimle mümkündür. Ve ancak bilimsel bir eğitim çocuklarımızın anlayarak yorumlama yetilerini ve yaratıcıklarını geliştirebilir. Evrensel eğitim bu ülkede yaşayan, yaşamak isteyen herkesin yararınadır. Laik olmayan bir eğitimin bilimsel olması, bilimsel olmayan bir sistemin de evrensel nitelikler taşıması mümkün değildir."

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


KARTAL’DA MİTİNG

Diğer yandan, bugün Kartal’da Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Veli Der ve siyasi parti ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu İstanbul Kartal’da ‘Laik, Bilimsel, Kamusal’ eğitim için bir miting düzenliyor.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Miting saat 13’te başlayacak.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU