Lisans Yerleştirme Sınavı'nın(LYS) ilk oturumu başladı. 15 dakika kuralının uygulandığı sınava 09.45'ten sonra gelenler içeri alınmadı. LYS maratonu saat 10:00'da LYS-4 sosyal bilimler sınavı ile başladı. Fatih'teki Çapa Fen Lisesi'nde sınava giren öğrenciler aileleriyle birlikte erken saatte okula geldiler. Öğrenciler güvenlik kontrolünden geçtikten sonra içeri alındı. Okul girişinde emanet bürosu kurularak sınava sokulması yasak olan eşyalar teslim edildi.

[old_news_related_template title="LYS heyecanı başladı" desc="Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) saat 10.00'da LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'yla başladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/sinav3_shutter.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/lys-heyecani-basladi-1888778/"]

ÖĞRENCİLER HAZIRLIKLI


LYS'ye katılan bir öğrenci sınava hazırlı geldiklerini belirterek çok çalıştığını söyledi. Aileler de çocukları gibi heyecanlı olduklarını ve çocuklarının sınavda başarılı olmasını istediklerini söyledi. Çocuklarını kapıda bekleyen bazı veliler gazete okurken bazı veliler de Kur'an-ı Kerim okudu.

15 DAKİKA KURALI UYGULANDI


10.00'da başlayan sınav için 15 dakika kuralı uygulandı ve kapılar 09.45'te kapatıldı. 09.45'ten sonra gelen 3 öğrenci sınava alınmadı. Çocuklarını bekleyen diğer veliler, öğrencilerin içeri alınması için polise ricacı oldular ancak polis öğrencileri içeri almadı. İçeri giremeyen öğrenciler geri dönmek zorunda kaldı.

SALONDAN ÇIKARILDI


Sınava katılan öğrencilerden olan Yusuf Günday kaşındaki piercing ile sınıfa girdi. Ancak öğretmenler, piercingi nedeniyle Günday'ı dışarı çıkardı. Ailesinin yanına geri dönen Günday, piercingi çıkardıktan sonra tekrar sınava girdi.

GİRİŞ KAĞIDINI UNUTTU, SON ANDA YETİŞTİ AMA...


Sınava gelen öğrencilerden biri giriş kağıdı olmayınca içeri alınmadı. Bu öğrenci en yakın internet kafeye giderek giriş kağıdını çıkarttı. Koşarak okula gelen öğrenciyi gören vatandaşlar yetişmesi dua etti. Görevli polis de öğrenciye yardımcı olmak için yola çıktı. Son anda içeri giren öğrenci 10 dakika sonra geri döndü. Vatandaşların üzgün bakışları arasında dışarı çıkan öğrenci yanlış sınava geldiğini söyledi. Yarın ki matematik sınavına katılması gereken öğrenci bugün ki sosyal bilimler sınavına geldiğini söyleyince üzülen veliler de rahat bir nefes aldı.

ZONGULDAK'TA LYS KOŞUSU

kosu2

Sınava girecek üniversite adayları, sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte okulların önünde toplandı. Sınav saatinin yaklaşmasıyla öğrenciler, girişteki polisler tarafından tek tek arandı. Öğrenciler, üzerlerindeki takı, mendil gibi yasak eşyaları bırakarak içeriye girdi. Kurala göre sınav saatinden 15 dakika önce okulda olması gereken adaylardan bazıları bu kurala takılmaktan saniyelerle kurtuldu. 9.44'te okulun bahçesine giren bir kız öğrenciyi veliler, "Koş haydi, son 1 dakika" diyerek uyardı. Bunun üzerine öğrenci koşarak girişe gelirken, veliler tarafından alkışlandı. Kız öğrenci üzeri aranarak içeriye alındıktan sonra okulun kapısı kapatıldı.