7 Ekim 2017 günü yapılan MTSKS (ehliyet sınavı) sonuçlarının 19 Ekim'de açıklanması bekleniyordu. Yaşanan gecikmenin ardından sürücü adayları sınav sonuçları MEB resmi sitesi meb.gov.tr adresini durmadan kontrol ediyorlardı. Gelen müjdeli haber ile sürücü adaylarının yüzü güldü. Ehliyet sınavı sonuçları ilk önce sürücü kurslarına bildirildi. Kısa bir süre sonra da meb.gov.tr adresi üzerinden yayımlandı. Aşağıda paylaştığımız linkten 7 Ek,m ehliyet sınavı sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca kayıtlı olduğunuz sürücü kursunu arayara da sonuç bilginizi öğrenebilrisiniz.

Sonuçlarını kontrol eden adaylar aldıkları puana göre direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Ehliyet sınavı sonuçlarına göre 70 puanın altında kalan sürücü adaylarının umutları gelecek sınavlara kalacak. Aşağıda Milli Eğitim Bakanlığı bağlantısı ile resmi sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

7 EKİM 2017 EHLİYET SINAVI SONUÇLARI – TIKLA SORGULA

EHLİYET SINAVI SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLECEK?

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne yollanmalıdır.

İtiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ”Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayor. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ÖDSGM’nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınıyor.


ehliyet-sinav- sonuclari


Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmıyor.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmıyor ve cevaplandırılmıyor.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmıyor ve cevaplanmıyor.