Ehliyet sınavı sonuçları bugün açıklanacak. 7 Ekim'de sınava giren adaylar sınavın sonuçları için beklemede. Milli Eğitim Bakanlığı 2017 sınav takvimine göre ehliyet sınav sonuçları 19 Ekim Perşembe günü açıklanacak. Ehliyet sonuçları MEB resmi sitesi üzerinden öğrenilecek. Adaylar T.C. kimlik numaraları ile birlikte meb.gov.tr üzerinden 7 Ekim ehliyet sonuçlarına ulaşabilecekler. Ayrıca bugün Resmi Gazete'den geçen yeni bir düzenleme var. Bu düzenlemeye göre; sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı. Ehliyet sınavı ile ilgili yaşanan tüm gelişmeler...

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

merakla beklenen ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı 2017 sınav takvimine göre belli oldu. Binlerce adayın büyük bir heyecanla beklediği ehliyet sınav sonuçlarının bugün resmen açıklanması bekleniyor. Ancak saat bilgisi paylaşılmadı. Bir önceki sınav saat 16:30'da açıklanmıştı. Adaylar sınav sonuçlarına MEB’in internet sayfası http://www.meb.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

ehliyet-sınav sonucları

SINAVLAR NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.
Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır

SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR?

a. Sınav sorularına, cevap anahtarına,sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yapılacak olan itirazlar, soru ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak ÖDSGM'ye yapılabilecektir.
b. Kursiyerler, sınav sorularına, cevap anahtarına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını yapabilmeleri için, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatıracaklardır.
c. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.
ç. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.