Kayseri bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ihbarda bulununca, Şehit Bora Süelkan Motorlu Araçlar Teknik Lisesi Müdürü Saffet Alptekin hakkında inceleme başlatıldı. Halaçoğlu sosyal medya hesabından olayı şöyle paylaştı:

“Adana’da bulunan Sabancı Erkek Teknik öğrenci yurduna öğrencileri denetlemek amacıyla giden Adana Motor Meslek Lisesi Müdürü Saffet Alptekin, yurt odasında bulunan Türk Bayrağı, Atatürk posteri, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe posterlerini gösterip ‘Bunlarne? Bunların burada ne işi var? Kim astı? Hangi amaçla astınız? Bunları derhal söküyorsunuz’ deyince öğrenci ‘Atatürk ve Türk Bayrağı’nı mı sökeyim müdürüm?’ diye sormuş. Müdür ise ‘Ben dediysem sökeceksin, gözlerime bakmayı bırak da sök şunları’ diyerek emir vermiştir. ‘Sökülmüyor hocam’ deyince ‘Yırtarak sök lan’ diye bağırmış ve öğrenciye zorla söktürmüştür. Başta Adana Valisi ve Milli Eğitim Bakanı’nı göreve davet ediyorum. Bu olayın peşini bırakmayacağım.”

FOTOKOPİYİ KALDIRDIM


Okul Müdürü Alptekin ise “Atatürk posteri, Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe siyah-beyaz fotokopiydi. Bayrağımızın şanına yakışmadığı için sökülmesini istedim” dedi ve şunları söyledi: “Tehdit ediliyorum. Taş atıp arabamın camını kıran 5 öğrencinin kimliği belirlendi. Öğrencilere hediye etmek üzere Türk Bayraklarını yurda götürdüm.”