“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Okan Üniversitesi'nde 2016-2017 Akademik Yılı, Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen coşkulu bir törenle sona erdi. Mezuniyet törenine Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Rektör Prof. Dr. Şule Kut, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Törende toplam 5 bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Törende mezunlara ve ailelerine seslenen Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Türkiye’nin ilk “Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi”ni hayata geçiren üniversite olarak sağlık alanında eğitim gören öğrencilerimize staj imkanı veren araştırma hastanemizi geçtiğimiz Kasım ayında açtık. Şimdi sırada yine Tuzla’da açacağımız Diş Hekimliği Fakültemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi var” dedi.

okan2

Dünya üniversitesi olma vizyonunun gereksinimlerini yerine getirdiklerini belirten Okan, “İngilizcenin yanı sıra Çince, Rusça ve Arapça gibi iş dünyasındaki önemi her geçen gün daha da artan yabancı dil eğitimleriyle birlikte en az 2 yabancı dil bilen öğrenciler yetiştiriyoruz. Ayrıca Miami’de kurduğumuz Okan International University ile öğrencilerimize İngilizce hazırlığı vatanında öğrenme imkanı veriyoruz” diye konuştu.

Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ise 18. yılda 25 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi ve mezun öğrencileri tek tek kutladı. Konuşmaların ardından mezuniyet meşalesinin devir teslimi gerçekleştirildi. Tören, mezun öğrencilerin mezuniyet yeminini hep bir ağızdan okuyup keplerini havaya atmasıyla sona erdi.