25 Mart Cumartesi günü Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde düzenlenecek konferans; sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten Türkiye’nin önemli üniversitelerini, liselerini, özel sektör ve sivil toplum örgütlerini buluşturacak. Türkiye’de ilk defa bir üniversite çatısı altında düzenlenecek olan Ulusal Duyarlılık Konferansı’nın odak noktası; sosyal sorumluluk, sivil duyarlılık, katılımcı demokrasi, aktif vatandaşlık ve gençlik çalışmaları olacak.

Konferans sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten, Türkiye’nin önemli üniversiteleri, liseleri, özel sektör ve sivil toplum örgütleri arasında bir diyalog ortamı yaratmayı hedefliyor.

Robert Kolej, Akdeniz Üniversitesi ve Açı Okulları’nın temsilcilerini de ağırlayacak olan konferansta; genel sunumların yanı sıra tartışma oturumlarına da yer verilecek. Paneller, iyi örnek oturumları ve atölye çalışmalarının yapılacağı konferansta; Anadolu Efes, Akbank, Bayer, Unilever gibi köklü kurumların yanı sıra TEMA, KAÇUV, Bilim Kahramanları Derneği gibi sivil toplum örgütleri de yer alacak. Konferans sırasında mini bir fuar da düzenlenecek.