Çocuklar artık hayata bizim bildiğimiz dönemlerden çok daha önce atılıyorlar. Daha önce büyüyor, küçük yaşta daha çok sorumluluğun altında buluyorlar kendilerini. Okul, ödevler, sınavlarla puanlar ve gelecek kaygısı arasında sıkışmış hayatları olan çocuklarımız var. Her tatilde mutlaka yoğun eğitim programlarının gerisinde kalmamaları için verilen tonlarca ödev sorumluluğunun altında nefes alamaz hale geliyorlar. Tüm bu sıkıntıların ortasında ilk fırsatta enerjilerini atacak alan buldukları anda da ebeveynler başlıyorlar şikayet etmeye. İşte bu noktada ailelerin imdadına okul sonrası ya da tatillerde düzenlenen sanat atölyeleri yetişiyor.

Çocukların eğitimi üzerine yapılan karşılaştırmalı araştırmalar, erken eğitim alan çocukların yaratıcı potansiyeli yüksek, sorun çözebilen, özgüvenli bireyler olduklarını gösteriyor. Böylece sanata ilk adımlarını atan çocukların, hem fiziksel hem de düşünsel olarak sanatla bağ kurması sağlanıyor.

Hem anne babalara hem de çocukların bu nefes alma ihtiyaçlarından yola çıkan Pia Sanat, çocuklar için; sanatın tüm dallarında özgün, yaratıcı ve nitelikli atölyeler oluşturmak amacıyla bir proje platformu kuruyor. Hayata meraklı ve kocaman gözlerle bakmanın gereğinden yola çıkan Pia Sanat, çocukları sanatla buluşturmak için farklı ve özgün sanat projeleriyle onlara kendilerini diledikleri gibi ifade etme imkanı sunmayı hedefliyor.

BÜYÜK USTALAR KÜÇÜK ELLERE İLHAM VERİYOR


Pia Sanat, ilk olarak sömestr tatilinde çocuklar için hazırladığı multidisipliner çocuk sanat atölyeleriyle çocuklara sanatın farklı alanlarında kendilerini ve yaratıcılıklarını keşfetme olanağı sunuyor. Plastik sanatlar ve dans atölyeleri ile başlayacak sömestr atölyelerinde çocuklar farklı sanat dallarını bir arada keşfediyorlar. Çocuklara sanatı ve sanatçıları tanıtmak amacıyla Sanat Eğitmeni Niyazi Selçuk tarafından hazırlanan “Büyük Ressamlar” sanat atölyesi sanatın büyük ustalarını çocuklarla buluşturuyor. Atölye kapsamında sanat tarihine damgasını vurmuş usta isimlerin yaşamöykülerini öğreniyor ve eserlerini yakından inceleyerek tanıyorlar. İlk olarak Van Gogh ile başlayacak atölye programında Picasso, Monet, Miro, Leonardo da Vinci gibi sanatın büyük ustaları çocuklara tanıtmak amaçlanıyor.

“HAREKETE GEÇ” DANS ATÖLYESİ


Çocuklara dansı sevdirerek, bedensel gelişimlerini sağlamak amacıyla düzenlenen dans atölyesi kapsamında; müzik eşliğinde jimnastik ve hayal gücünü geliştirecek doğaçlama çalışmalarıyla çocukların kendilerini mutlu, özgüvenli ve yaratıcı bir şekilde ifade etmelerini sağlanıyor. Çocukların, içlerinden geldiği gibi dans etmenin keyfine varması; sosyal ortamlarındaki iletişim becerilerinin yanı sıra beden farkındalığının da artması yönünde önemli bir adım sunuyor.

3-6 ile 7-12 yaş gurubu olmak üzere 2 gruba yönelik toplam 4 günlük olarak hazırlanan atölyede çocuklar, farklı teknikler kullanarak yaptıkları çalışmalarla kendilerini farklı şekillerde ifade etme yöntemlerini geliştirebilecekler. Şimdilik sömestr için düzenlenen atölyede yaş gruplarına özel içeriklerde hazırlanan, hikayeleştirilmiş sohbetlerle çocuklar Van Gogh’un renkleriyle tanışacak.