CHP Bursa Milletvekili İrgil, yargı kararı olmadan yapılan ihraçların bundan öncekiler gibi tamamen hukuksuz olduğunu belirterek, “Tamamen keyfiyetle, üniversitelerde tasfiye yapılıyor. Ülkenin geleceği tasfiye ediliyor” dedi.

İhraç edilenler arasında anayasa değişikliğine önemli itirazlarıyla teknik ve bilimsel bir rapor hazırlayan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu’nun bulunduğunu, ülkenin tiyatro eğitimi veren en köklü kuruluşu Ankara DTCF tiyatro bölümünün de bu ihraçlarla fiilen kapatıldığını söyleyen İrgil şöyle devam etti:

“Bilim insanlarına ‘akademisyen müsveddeleri’ diyenlerin Türkiye’de kurmak istedikleri gelecek tehlikeli ve karanlıktır. Hukuksuz işlemlerle, yargısız infazlarla bir yere varılamaz. İnsanları yargılamadan işsizliğe ve açlığa terk etmenin ne insan haklarıyla ne demokrasiyle ne de herhangi bir inanç sistemiyle uzaktan yakından ilgisi yok. İnsanları ‘bizim gibi düşünmezseniz sıra size de gelecek’ diye tehdit etmek ancak korkak bir iktidarın aczidir. Kin, nefret ve baskı ortamının tam ortasındayız. Öyle bir gürültüye boğulmuş durumdayız ki, gerçekler, adalet ve hak arayışı değerlerin yıpratılmasından dolayı o kadar koz duman ki, ne acıların derinliğini, ne mağduriyetleri hissedebiliyoruz, ne de ülkenin gitmekte olduğu derin karanlığı fark edebiliyoruz. Kurulmak istenen, yaratılmak istenen korku imparatorluğunun sebebi mucizesi kendi korkuları. Ama korkunun ecele faydası yok. Akademiden korkunun da bu iktidara bir faydası yok.”