LYS puanlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra üniversite tercih işlemleri başladı. Bir süredir devam eden tercih işlemleri için yarın son gün. Üniversite tercih işlemlerinin sonlanmasına çok kısa bir süre kala öğrenciler tercih sonuçlarının ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite tercihleri tamamlandı sonuçlar heyecanla bekleniyor. Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklaancak sorusu öğrenciler tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos tarihinde açıklanan sonuçların, bu sene geçtiğimiz seneye göre daha erken bir tarihte açıklanması bekleniyor.

TERCİHLERDE HATA VARSA DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

ÖSYM'ye bildirmiş olduğunuz tercihlerinizi, tercih süresi içerisinde değiştirebilirsiniz. ÖSYM'ye bildirilmiş olan tercihlerinizi değiştirmek için aşağıdaki işlem adımlarını takip ediniz:

"Tercih Güncelleme" bölümüne girerek yapılan uyarıları dikkatlice okuyun.
ÖSYM'ye bildirilmiş olan tercihleriniz değişiklik yapabileceğiniz şekilde gösterilecektir. İstemediğiniz bölümün kodunu sildiğinizde o tercihiniz kaldırılmış olacaktır. Sonra eklemek istediğiniz var ise o bölümün kodunu yazmalısınız. Sıralamalarda değişiklik yapmak için bölümün solundaki aşağı veya yukarı tuşlarını kullanabilirsiniz.
Tercih listenizi tamamen iptal edemezsiniz. Sadece ekleme veya çıkarma yapabilirsiniz.
Çıkan ekranda tercih veya tercihlerinizi kontrol ederek "Başvuru Bilgilerini Kontrol ve İzleme" düğmesine basınız.
Tercihlerinizin sistem tarafından başarıyla alındığına dair mesajı aldıktan sonra "Yazdır" düğmesini tıklayarak yazıcıdan çıktısını alınız.

[old_news_related_template title="Üniversite tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli?" desc="Üniversite tercih dönemi 18 Temmuz'da başlayacak ve 26 Temmuz'a kadar devam edecek. Peki üniversite tercihi yaparken neler dikkat edilmeli? Puana mı başarı sırasına mı bakılmalı? Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, Sözcü Gazetesi okurları için yazdı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/cihanyesilyurt4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/universite-tercihi-yaparken-nelere-dikkat-edilmeli-2-1932186/"]

[old_news_related_template title="Doğru meslek seçimi nasıl yapılır? Üniversite seçimi büyük önem taşıyor" desc="Üniversite tercihi yapmadan önce doğru mesleği seçmeniz çok önemli. Kültür Eğitim Kurumları Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, 'Bir mesleği seçerek, bir yaşam biçimini seçmiş oluyorsunuz' diyor. Ünsal, Sözcü Gazetesi okurları için yazdı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/salim4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/dogru-meslek-secimi-nasil-yapilir-universite-secimi-buyuk-onem-tasiyor-1932201/"]