YDS sonuçları ÖSYM tarafından son dakika olarak açıklandı. Büyük bir merakla beklenen Yabancı Dil Sınavı YDS için yabancı dil yeterliliklerini kanıtlamak isteyen öğrenciler 2017 YDS sonuçlarına haberimizin içeriğindeki ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından ulaşabilir. İşte 2017 YDS sonuçları ve YDS sonuçları sorgulama ekranı...

YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI! 

ÖSYM tarafından düzenlenen YDS sınavı sonuçları ÖSYM'nin tüm sınavları gibi yine ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden açıklanacak. Sonuçlara ulaşmak isteyen adaylar TC kimlik numaralarını ve aday işlemleri şifrelerini girerek sonuçları kontrol edebilecekler.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

2017-YDS Sonbahar Dönemi: Sınav Sonuçlarının Açıklanması

17 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (2017-YDS Sonbahar Dönemi) değerlendirilme işlemleri tamamlanmış olup sınav sonuçları, 5 Ekim 2017 tarihinde saat 14:40’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

YDS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YDS-SORGULAMA

YDS PUANLANDIRMA SİSTEMİ


Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir.

YDS PUANI NASIL HESAPLANIR?

YDS'de 80 soru sorulmaktadır. Her bir sorunun değeri de 1.25 puandır. Adayın doğru vermiş olduğu sayı ile 1.25 çarpılarak elde edilen sonuç YDS puanı olmaktadır. Örneğin 40 doğru cevap veren aday 40x1.25= 50.00 puan alacaktır. 60 doğru cevap sayısına ulaşan da 60x1.25= 75.00 puan alacaktır.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

internet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

[old_news_related_template title="YDS Sonuçları açıklandı!Tıkla 2017 İlkbahar Dönemi YDS sonucunu öğren" desc="YDS sonuçlarının belli oldu. 2 Nisan'da yapılan ilkbahar dönemi yabancı dil seviye tespit sınavı (YDS) sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Peki YDS sonuçlarını nereden, nasıl kontrol edebilirsiniz? İşte YDS sonuçları sorgulama sayfası..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/yds-sonuclari-2017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/yds-sonuclari-belli-oldu-mu-tikla-ogren-1805383/"]

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

SINAVIN GEÇERLİLİK KOŞULLARI NELERDİR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevaplarının değerlendirilmesi için adayın;

– Sınava, atandığı salonda girmesi,

– SINAVA GİRİŞ KODU'nu sınav kitapçığına yazdıktan ve kodladıktan sonra sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

– Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

– Cevaplarını sınav süresi içinde sınav kitapçığındaki cevap alanlarına işaretlemiş olması,

– Sınav kitapçığına T.C. Kimlik Numarasını ve Sınava Giriş Kodunu doğru olarak yazıp kodlaması

– Sınav kitapçığına yazması, işaretlemesi, doldurması ve kodlaması gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

– Sınav sonunda sınav kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) sınav görevlilerine teslim etmesi,

– Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.