İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında Bedrettin Dalan tarafından kurulan ve İngilizce eğitim veren Yeditepe Üniversitesi, eğitimi çağdaş bilime dayanan, araştırmaları toplum ihtiyaçlarını gözeten ve üretime dönüştüren, öğrenci yeteneklerinin gelişmesinde ulusal bilinci temel alan, programları ve eğiticileri ulusal ve uluslararası kalite sistemlerine uyan kurumsal yapı olmayı amaçlıyor.

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Akademik bir kurum olarak bilime yönelik çalışmalarının hızla devam etmesini, yurtdışı anlaşma sayısıların artırılmasını, patent sayılarının fazlalaştırılmasını ve Türkiye'ye daha nitelikli mezun kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Dinamik bir üniversite olan Yeditepe Üniversitesi'nin her yıl kendini geliştirerek büyümeye devam ettiğini söyleyen Bingöl, “Üniversite - sanayi ve topluma dönük bilimsel katkılarını artırarak eğitim kalitesini yükseltmek, toplum için bilim üretmek, çalışmalarını toplumun diğer kesimlerine yayarak, projelerini topluma katkı verecek şekilde geliştirmek Üniversitenin eğitim modelini oluşturuyor. Eğitim dilimizin İngilizce olması da öğrencilerimizi uluslararası arenada bir adım öne çıkartıyor” dedi.

KENDİ TEKNOPARKINI AÇACAK


Araştırma çıktılarını ticarileştirmek, akademisyen ve öğrencilerin şirket kurmalarını teşvik etmek amacıyla Teknopark ve TEKMER araçlarını kurma çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Bingöl, “Teknopark İstanbul ile imzalanan bir sözleşme ile 5 bin m2 kullanım alanı olan Yeditepe Teknopark’ı inşaat çalışmaları devam ediyor. 2017 yılı içerisinde İstanbul’da bulunan Teknopark alanında kendi Teknoparkımızı açmış olacağız” diye konuştu.

Ayrıca araştırmacı, yenilikçi bir üniversite hastanesini daha bu yıl Türkiye'ye kazandırdıklarını ifade eden Bingöl, şöyle devam etti: “Yeni hastanemiz; dünyada ilk kez anti mikrobiyal malzemelerle yapılmış ve mimari özellikleriyle de mikrop barındırmayan bir hastane olacak. Hastanenin AR-GE’si Üniversitede yapılmış olup, tüm iç mimari ve konsepti de üniversitemiz mimarlık bölümlerinin öğretim üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor.”