Gazete Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, 1960’larda İstanbul’da açtığı tatlıcıyla iş hayatına atılan, 20 yılda Türkiye’nin ve dünyanın sayılı zenginleri arasına giren Mehmet Salih Tatlıcı’nın 3 milyar dolarlık mirasıyla ilgili süreçte paylaşım aşamasına gelindi.

Mirasını ikinci eşi Nurten ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı’ya bırakan işadamı Tatlıcı, vasiyetnamesinin 5’inci maddesinde saklı payları bulunan ilk eşi ve çocuklarının mirasında yer alan gayrimenkul ve menkuller üzerinde hak iddia edemeyeceğini, saklı paylarını Nurten ve Uğur Tatlıcı’dan nakit olarak alacaklarını belirtti.

[old_news_related_template title="Salih Tatlıcı'nın serveti ikinci eşine kaldı" desc="Ardında bıraktığı 3 milyar dolarlık serveti yıllardır mahkeme tarafından yönetilen Salih Tatlıcı’nın çocukları arasında devam eden 8 yıllık miras davası sona erdi. Mahkeme Tatlıcı'nın servetinin ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı’ya kalmasına karar verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/tat2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/salih-tatlicinin-serveti-ikinci-esine-kaldi-1757755/"]

‘YA SATIN YA PAYLAŞTIRIN’


Tatlıcı’nın ilk eşinden olan 2 oğlu ve bir torunu arasında başlayan ve 8 yıldır süren miras davasının tamamlanmasının ardından, taraflardan Mehmet Tatlıcı paylaşım için avukatı Sibel Engin aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

[caption id="attachment_2043108" align="alignnone" width="537"]Grafik Habertürk Grafik Habertürk[/caption]

Mehmet Tatlıcı, mirasta yer alan 50 gayrimenkulün paylaştırılmasını, paylaştırılması mümkün olmayanların da satılarak paydaşlığın bitirilmesini istedi.

[caption id="attachment_2043106" align="alignnone" width="1000"]Salih Tatlıcı 2009 yılında hayata gözlerini yumdu. Tatlıcı’nın cenazesine Erdoğan Demirören, Mehmet Ağar, Halis Toprak ve Hüsamettin Özkan gibi ünlü isimler katılmıştı. Salih Tatlıcı 2009 yılında hayata gözlerini yumdu. Tatlıcı’nın cenazesine Erdoğan Demirören, Mehmet Ağar, Halis Toprak ve Hüsamettin Özkan gibi ünlü isimler katılmıştı.[/caption]

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde önceki gün görülen davada avukat Sibel Engin, mirasçıların paylarının belli olduğunu belirterek, Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur’un seçimlik haklarını kullanmasını istedi. Nurten ve Uğur Tatlıcı’nın avukatı ise kesinleşen vasiyetnamede Mehmet Salih Tatlıcı’nın “Mirasçılarım hiçbir şekilde ortaklığın giderilmesi yoluna gitmesinler” vasiyetinde bulunduğunu belirterek, Nurten ve Uğur Tatlıcı’nın da seçimlik hakkını kullanmayacağını ve davanın reddini istedi.

2 HAFTA SÜRE VERİLDİ


Mahkeme Nurten ve Uğur Tatlıcı’nın seçimlik haklarını kullanması için 2 haftalık kesin süre vererek davayı erteledi. Anne oğlu şimdi mirastaki gayrimenkullerden istediklerini seçtikten sonra geri kalan gayrimenkullerdeki haklarının parasını diğer mirasçılardan isteyecekler.