BBC Türkçe'nin haberine göre, iPhone X'in kimileri tarafından 'şimdiye kadar yapılan en iyi iPhone' olarak tanımlanması sayesinde Salı günü Apple hisseleri günü yüzde 1,5 yükselişle kapadı.

[old_news_related_template title="iPhone X cazibesi! Fiyatı ne kadar, özellikleri neler? iPhone 8 ne zaman satışa çıkacak? İşte Türkiye fiyatı" desc="Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca iPhone kullanıcısı yeni iPhone modelleri olan iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın fiyatlarını ve özelliklerini merak ediyor. Bütçesi iPhone X'e yetmeyenler için Apple'ın yeni iPhone'u iPhone 8 bir seçenek olabilir. İşte iPhone 8 satışına başlandı mı? Türkiye fiyatı ne olacak? gibi soruların yanıtları... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/iphone-x-iphone-8-ve-iphone-8-fiyatlari-ne-kadar-iphone-8-ozellikleri-iphone-x-ozellikleri-neler.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/iphone-x-iphone-8-ve-iphone-8-fiyatlari-ne-kadar-iphone-8-ozellikleri-iphone-x-ozellikleri-neler-2010271/"]
Böylece şirketin hisse başına değerinin 169 dolara yükselmesi rekor kırmasını sağladı. Telefonla ilgili gelen olumlu yorumlar şirketin piyasa değerini bir gecede 10,9 milyar dolar yükseltti.

Yükselen hisseleri sayesinde Apple'ın piyasa değeri 872,8 milyar dolara ulaştı. Şirket hisseleri bu yılın başından beri yüzde 46 yükseldi.

[old_news_related_template title="Kızım ne yaptın! Apple babasını şak diye kovdu! iPhone X krizi..." desc="Apple'da çalışan bir mühendisin kızı daha satışa çıkmayan iPhone X'in videosunu çekince Apple babasının işine son verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ip2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ya-kizim-ne-yaptin-2068858/"]

OLUMSUZ YORUMLAR YÜZ TANIMA TEKNOLOJİSİNE


Üzerinde hiçbir tuş barındırmayan ve tamamen ekrandan oluşan en son teknolojiye sahip yeni telefon iPhone X, 999 dolar fiyatıyla şimdiye kadar en yüksek fiyattan satılan Apple telefonu.

Verge teknoloji internet sitesinin yazarı Nilay Patel, telefon için yaptığı değerlendirmede, "Hafif, güçlü, telefonlardaki kameraların yapabileceklerine dair hırslı hedefleri var, telefonların tasarım dillerini acayip yeni bir yere taşıyor" dedi.

[old_news_related_template title="İkinci el iPhone piyasası hareketlendi" desc="Akıllı telefon dünyasını kökünden değiştiren Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone'un yeni modeli bugün tanıtılıyor. Hal böyle olunca 7'sini satmak isteyen soluğu Doğubank'ta aldı. iPhone 6 ve 7'lere özelliklerine göre 2 bin 500'ye kadar fiyat biçilebiliyor. Yeni iPhone'un Türkiye'de 4 bin TL'den yüksek bir fiyata satılması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/img_1483.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/iphonenun-ikinci-el-piyasasi-hareketli-2007426/"]

Telefonla ilgili gelen en olumsuz yorumlar ise FaceID olarak tanımlanan yüz tanıma teknolojisi ile ilgili oldu.

Aynı zamanda "iPhone 10" olarak da adlandırılan iPhone X'te, bir önceki modellerde yer alan parmak izi tanıma sistemi yerine yüz tanıma sistemi yer alıyor.

FaceID olarak tanımlanan yüz tanıma teknolojisi, telefonun sahibinin kimliğini tespit etmek için 30 bin adet kızılötesi nokta barındırdırıyor ve karanlıkta da çalışıyor.

[old_news_related_template title="iPhone 8 ve iPhone X için çarpıcı iddialar! Apple'dan büyük sürpriz! iPhone 8 ve iPhone X'in özellikleri ne olacak?" desc="Bugün günlerden iPhone 8. Apple iPhone 8 ve iPhone X  modelleri görücüye çıkacak.  iPhone 8 Türkiye'ye ne zaman geleceği, fiyatı ve özellikleri merak ediliyor. Ayrıca heyecan yaratan diğer bir model ise iPhone X.. 10’uncu yıla özel olarak bugün lansmanı yapılacak olan iPhone X'in özellikleri ne olacak? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/iphone8-ic-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/iphone-8-ve-iphone-x-ozellikleri-ne-olacak-appledan-buyuk-surpriz-iphone-8-icin-carpici-iddialar-2007450/"]

Şirket ayrıca, bu teknolojinin parmak izi tanıma sistemine kıyasla çok daha güvenli olduğunu belirtmişti.

CNET teknoloji sitesinden Scott Stein ise beş meslektaşıyla bu teknolojiyi denediklerini, ancak hiçbirinde yüz tanıma teknolojisinin çalışmadığını söyledi.

O yüzden FaceID teknolojisinin ne kadar işe yarar olacağı merakla bekleniyor.

iphone-8-ortaya-cikiyor

BU HAFTA PİYASAYA ÇIKIYOR


Eylül ayında tanıtılan telefon bu hafta 3 Kasım'da piyasaya çıkacak.

Bu model aynı zamanda 14,7 cm (5,8 inç) ekrana ve her inç başına 458 piksele sahip. "Süper retina" olarak isimlendirilen bu ekran, Apple'ın da bugüne kadar ürettiği en fazla detay gösteren ekran olma özelliğini taşıyor.

[old_news_related_template title="iOS 11.1 çıktı! iOS 11.1 nasıl yüklenir? iOS 11.1'de iPhone'ların büyük derdi çözülecek..." desc="Apple'dan büyük bir merakla beklenen iOS 11.1 sürprizlerle geldi. Apple, iOS 11‘in ilk büyük ara güncellemesi olan iOS 11.1‘i yayınladı. Emojilerde de yazılımsal sorunlarda da büyük değişiklikler var..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/ios-11-1-nasil-yuklenir.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/ios-11-1-cikti-ios-11-1-nasil-yuklenir-ios-11-1de-iphonelarin-buyuk-derdi-cozulecek-2072182/"]

Üzerinde yer alan tuşun kaldırılması sonucunda kullanıcılar da uygulamalar arasında ekranda kaydırma yaparak dolaşabilecek. Sanal asistan Siri'ye ulaşmak içinse yandaki tuşa basmak gerekiyor.

iPhone X'in pil kapasitesi iPhone 7'den iki saat daha uzun. Ayrıca kablosuz şarj etme özelliği de bulunuyor.