Asgari maaşa gelecek zam tüm Türkiye tarafından merakla bekleniyor. Asgari ücret ne kadar olacak sorusunu soran vatandaşlar için henüz zam konusu netleşmedi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci toplantısını yarın yapacak. İşte asgari ücrete dair merak edilenler...

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Toplantıda Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve TÜİK uzmanları ülke ekonomisiyle ilgili verileri paylaşacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci toplantısını yarın yapacak. Toplantıda Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve TÜİK uzmanları ülke ekonomisiyle ilgili verileri paylaşacak. Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin ikinci toplantısı yarın Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılacak. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek. Toplantıda, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uzmanları ülke ekonomisiyle ilgili verileri komisyon ile paylaşacak.

ASGARİ MAAŞ İÇİN NE KADAR ZAM BEKLENİYOR?

Asgari maaşa gelecek zam her şeyin fiyatını etkiliyor. Geçim derdine düşen vatandaşlar asgari maaşa gelecek zammı merakla araştırıyor. Ocak ayı ile birlikte asgari ücret de değişecek. Bu yıl uygulanan 1.404,6 TL’lik asgari ücretin en az yüzde 10 artması bekleniyor. Bu durumda net asgari ücret 1.550 TL’ye yaklaşmış olacak.

[old_news_related_template title="Kimlerin maaşına ne kadar zam gelecek? Ocak 2018'de zamlar ne kadar olacak?" desc="Yeni yıl yaklaşırken, 2018 için ekonomik programlarını yapmaya başlayan vatandaşlar yeni yılda ne kadar zam alacaklarını merak ediyor. Ocak ayında işsizler, memurlar, emekliler, işçiler ne kadar zam alacak? Asgari maaş ne kadar olacak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/2018-zam-oranlari-maas-zamlar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/kimlerin-maasina-ne-kadar-zam-gelecek-ocak-2018de-zamlar-ne-kadar-olacak-2128717/"]

 

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca memur, kamu çalışanı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2018'de alacağı zam belli oldu. 1500 TL maaş alan SSK emeklisinin maaşı Ocak 2018'de 50 lira 40 kuruş, Temmuz ayında ise 62 lira 30 kuruş artacak.
para


SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİ NE KADAR ALACAK?

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği Ocak 2018 zammı Resmi Gazete de açıklandı. Resmi Gazete'de yayınlanan 2018 yılı programının sosyal güvenlik kuruluşları ile ilgili başlığı altında, 2018 yılı hedeflerinin yanında SSK ve Bağ Kur emekli aylıklarının önceki 6 aylık dönemindeki enflasyona göre ne kadar artırılacağı belli oldu. Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 4.97 oldu. Yasa gereği SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı geçmiş 6 aylık TÜFE enflasyonuna göre belirleniyor. Aralık ayında enflasyonun düşeceği öngörülse de aylık bazda artış beklentisi devam ediyor. Enflasyonda değişiklik olmadığını düşünülse bile emekli maaşlarında yüzde 4,97 oranında zam olacak.