Geçmiş 10 yıla ilişkin “Ah Keşke!” denilen şey ise, en yüksek oranda (yüzde 34) “Keşke boş zamanlarımı daha dolu dolu geçirseydim” oldu. Araştırmada ayrıca, son 10 yıl içinde, Türkçe pop şarkısı ve şarkıcısı, Türk filmi, Türk dizisi, Türk sinema ve tiyatro oyuncusu ve Türk sporcusu gibi alanlarda, Türk insanının en başarılı bulduğu isimlere de yer verildi. Tarkan, Kenan İmirzalıoğlu, Arda Turan, Ali Sunal isimleri ve Recep İvedik filmi ile Diriliş Ertuğrul dizileri ilk sırada yer aldı.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası, AvivaSA, yeni marka konumlandırması “Yarın Şimdiden Güzel”i desteklemek ve ülke olarak son 10 yıldaki başarılarımız için hafıza tazelemek amacıyla Ağustos ayında başlattığı “Türkiye’nin 10 yılı” isimli dijital iletişim projesini, yaptırdığı bir araştırma ile destekledi. Türkiye’nin 23 yaş üstü kentsel nüfusunu temsil eden grup üzerinde, CATI (Bilgisayar destekli telefon anketi) çoklu yanıt yöntemi kullanılarak, Yöntem Araştırma Danışmanlık işbirliğinde gerçekleştirilen araştırmadan önemli bulgular elde edildi.

TÜRK İNSANI EN ÇOK" KEŞKE BOŞ ZAMANLARIMI DAHA DOLU DOLU GEÇİRSEYDİM" DEDİ!

“Türkiye’nin 10 Yılı” araştırmasında, Türk insanının yüzde 34’ünün, “Keşke boş zamanlarımı daha dolu dolu geçirseydim” fikrine öncelik verdiği ortaya çıktı. Önem sıralamasında, “Keşke geleceğim için daha fazla birikim yapsaydım” ve “Keşke çocuklarımın geleceği için daha fazla birikim yapsaydım” yanıtları, yüzde 31 ile ikinci sırada yer aldı. Araştırmaya katılanların yüzde 25’i ise, “keşke enerjimin daha fazlasını, anın tadını çıkarmak için harcasaydım” fikrine öncelik verdi.

vvv

TÜRKLER ÇOCUKLARININ GELECEĞİNE YATIRIM YAPMAK İSTİYOR

Araştırmanın, Türk insanının gelecek 10 yılda neleri daha iyi yapmak istediğini sorguladığı kısmında ise; önem sıralamasında yüzde 50 ile “Çocuklarımın geleceği için daha fazla yatırım yapmak isterim” yanıtı, açık ara farkla ilk sırada yer aldı. Çocuk sahibi olanlarda bu oranın yüzde 61’e çıkması dikkat çekti. Bu yanıtı; “Kendi geleceğim için daha fazla yatırım yapmak isterim (yüzde 29)”, “Gelecek için kaygılanmak yerine, anın tadını daha fazla çıkarmak isterim (yüzde 28)”, “İşimde daha önemli pozisyonlara gelmek isterim (yüzde 26)” ve “Emekliliğim için daha fazla yatırım yapmak isterim (yüzde 24)” yanıtları izledi.

AH KEŞKE!

Araştırmayla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, araştırmanın, 10. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirdikleri projelerden birisi olduğunu vurgulayarak; “Ağustos ayında, Türkiye’nin dijitalleşme, müzik, sinema ve spor alanlarında son 10 yılını incelediğimiz, değerli isimlerin röportajlarıyla zenginleşen video çalışmalarından oluşan bir dijital iletişim çalışması başlatmıştık. Televizyonda ve tüm sosyal medya hesaplarımızda yayımlanan ve yoğun ilgi gören bu projemiz paralelinde, bir de araştırma çalışması yapmaya karar verdik. Araştırmamızda, son 10 yıl için Türk insanının ‘Ah keşke!’ dediği konuları, gelecek 10 yıl için arzu ve isteklerini ve belirlediğimiz 4 alanın akılda kalan sanatçı ve sporcuları ile önemli başarılarını belirlemeyi hedefledik ve oldukça ilginç sonuçlar aldık.” dedi.

DİJİTALLEŞME DE TELEFON VE TABLETLER AÇIK ARA ÖNDE

Araştırmanın, son 10 yılın en önemli dijital gelişmesinin sorgulandığı kısmında ise, akıllı telefon ve tabletler, yüzde 61 ile açık ara birinci sırada çıktı. Akıllı telefon ve tabletleri, yüzde 20 ile sosyal medya, yüzde 6 ile giyilebilir teknoloji, yüzde 5 ile bulut bilişim izledi.