EMCC (European Mentoring & Coaching Council /Avrupa Koçluk ve Mentorluk Konseyi) Londra’dan yaptığı bir duyuru ile Dr. Rıza Kadılar’ın 2018 – 2020 dönemi için dünya başkanı olarak seçildiğini açıkladı. Dünya genelinde mentorluk ve koçluk alanında başarılı uygulamaları teşvik etmeyi ve başarılı uygulama beklentilerini artırmayı hedefleyen EMCC, bu hizmetleri sunan profesyoneller, bu hizmetten faydalanan kişi ve kurumlar, mesleki eğitim ve gelişim kuruluşları ve bu konularda çalışmalar yapan akademisyenleri bünyesinde barındırıyor.

Dr. Rıza Kadılar konuyla ilgili görüşlerini şöyle paylaşıyor: “Küresel bir meslek kuruluşunun dünya başkanlığına bütün üye ülkelerin oy birliği ile seçildiğim için onur duyuyorum. Birçok alanda önemli değişimlerin yaşandığı günümüzde bireyin farkındalığını arttırmayı, iş iklimini iyileştirerek kurumsal esenliğe hizmet ederek daha yüksek katma değerli bir yaşam tarzını desteklemeyi ve bir sosyal eşitleyici olarak toplumsal diyaloğun gelişimine hizmet etmeyi hedefleyen koçluk ve mentorluk uygulamalarının daha iyi yarınların inşası için büyük önem arz ettiklerine inanıyorum. Bu yeni görevim vesilesi ile bu uygulamaların dünya genelinde daha etkin olarak kullanılmasına hizmet etmek ve kendi alanlarında dünyanın en önde gelen isimlerden oluşan çalışma gruplarına liderlik etmek beni çok heyecanlandırıyor.”

DR. RIZA KADILAR KİMDİR?


Dr. Riza Kadılar, ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra lisansüstü eğitimini Stanford Üniversitesi’nde ekonomi yüksek lisansı ve Paris’te bulunan HEC’de MBA programını tamamlayarak gerçekleştirdi, “basın ekonomisi” alanında doktora çalışmalarını yaptı, INSEAD bünyesinde “Strategic Bank Management” programından mezun oldu.

Türkiye, Fransa, İngiltere ve Hollanda’da üst düzey banka yöneticiliği yapmış olan Dr. Kadılar halen bir uluslararası yatırım bankasının ülke temsilcisi olarak kariyerine devam ediyor. Mesleki kariyerinin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesinde ders vermekte, English Speaking Union (ESU), China Institute Turkey (ÇİTAM) başkanlığını ve “Institut du Bosphore” (TÜSİAD) bilim kurulu ile Hisar Eğitim Vakfı (HEV) yönetim kurulu üyeliğini devam ettirmekte.

Avrupa Konseyi H2020 inovasyon programına “değerlendirici hakem / uzman” olarak destek veren Dr. Kadılar onbeş yılı aşkın bir süredir otuzu aşkın ülkede kişisel gelişim, liderlik ve yönetişim konularında konuşmalar yaptı. “Yetenekten Lidere: Kurumsal Koçluk Hizmeti Satınalma Rehberi”, “Mentorluk: Birlik ve Bilgelik Sanatı”, “Fasilitasyon: Toplantı Yönetim Sanatı”, “ÇİN” ve “KARBON: Fırsat mı Tehdit mi?” başlıklı beş kitabın yazarı. EMCC Türkiye başkanlığını altı yıldır icra eden Dr. Kadılar yönetici koçluğu ve mentorluk alanında ülkemizdeki ilk yüksek lisans programının da tasarımını yaptı. İş dünyasına dönük makaleleri Bloomberg Businessweek dergisinde yayınlanıyor. Londra merkezli “Global Trade Review” yayın kurulu üyesi. Evli ve bir kız çocuğu babası.