Banvit’in satış süreci 25 Mayıs Perşembe günü düzenlenen Genel Kurul’da tamamlandı. Banvit’in %79,5 hissesi BRF ile Katar Yatırım Otoritesi ortaklığına devredildi. Banvit Helal gıda pazarında faaliyet gösteren BRF’nin girişimi OneFoods’a dahil oldu.

OneFoods CEO’su Patricio Rohner "Özellikle hazır gıda ürünlerinde olmak üzere Türkiye pazarının sunduğu büyüme fırsatlarına ek olarak, Banvit’in ve OneFoods’un operasyonlarını birleştirerek önemli ticari ve operasyonel sinerjilere sahip olacağımızı düşünüyoruz. Bu, helal et pazarındaki gücümüzü ve liderliğimizi daha da pekiştirecek” dedi.

[old_news_related_template title="Banvit Brezilyalılara satıldı" desc="Banvit Brezilyalı BRF'ye 915 milyon TL'ye satıldı. Satış için dün sözleşme imzalandığı KAP'a bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/312pq321qp313pq1qp3qp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/banvit-brezilyalilara-satildi-1613479/"]

1968'DE KURULDU


Bandırma/Balıkesir merkezli Banvit 1968’den bu yana beyaz et sektöründe faaliyet gösteriyor. Banvit, yem kontrolünden nihai gıda işlemeye kadar sahip olduğu tesisler ile tamamen entegre bir üretici. Şirket Bandırma, İzmir ve Elazığ’da beş üretim tesisine ve ayrıca Türkiye ve Romanya’da beş yem fabrikasına ve dört üretim çiftliğine sahip. Banvit Orta Doğu, Kuzey Afrika, Avrasya ve Asya’da pek çok pazara ürün ihraç etmenin yanı sıra, Dubai, BAE’de de faaliyet gösteriyor.

105 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR


BRF’nin bağlı ortaklığı olan OneFoods tüm Müslüman dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere Ocak 2016’da kuruldu ve Orta Doğu, Afrika, Orta Avrupa ve Güney Asya’da 45’ten fazla ülkeye ürün tedarik ediyor. OneFoods, geniş bir ürün portföyü ile faaliyet gösterdiği Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Umman ve Malezya’da tavuk ürünleri alanında yaklaşık %45’lik bir Pazar payına sahip. BRF kanatlı gıda ihracatında küresel liderlerden biri. Ürünlerini 5 kıtada 120’den fazla ülkede tüketicilere sunan BRF Brezilya, Arjantin, Tayland, İngiltere, Hollanda ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan 48 endüstri tesisinde 105.000 kişi istihdam ediyor.