Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği ile Banvit arasında yürütülen görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Bunun sonucunda Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği'ne üye üreticiler Elazığ, Malatya, Manisa, İzmir, Balıkesir, Bursa, Aydın ve Uşak'taki Banvit tesislerindeki hayvanlara 30 Ağustos itibariyle bakmayacaklarını açıkladı.

Banvit'ten yapılan açıklamada ise fabrikalarda şu an üretimin devam ettiği belirtildi. Şirket sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, “Şirketimiz, yetiştiricilerimizle her zaman olduğu gibi sıkı bir iletişim ve işbirliği içerisindedir. Çalışanlarımız ve tüm iş ortaklarımızla birlikte dün olduğu gibi bugün de el ele yolumuza devam etmekteyiz” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili olarak sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Genel Koordinatörü Ahmet İncika ise, “Banvit fabrikalarında üretim devam ediyor. Bizler fason iş yapıyoruz. 45 kuruş olan bakım parası artık giderleri karşılamıyor bu yüzden 30 Ağustos itibariyle Banvit'in hayvanlarına bakmayacağız” açıklamasında bulundu.

İncika hafaya Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile de bir görüşme yapacaklarını belirtirken 30 Ağustos'tan önce Banvit ile bir anlaşma olmasına da sıcak baktıklarını belirtti.

[old_news_related_template title="Rekabet Kurulu'ndan tavuk sektörüne soruşturma" desc="Rekabet Kurulu, tavukçuluk sektörü ile ilgili bazı şirketlerle birlikte Banvit hakkında da soruşturma açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/tavuk221.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/rekabet-kurulundan-banvite-sorusturma-1958219/"]