ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından tepkiler sürüyor.

Son olarak da Şişli’deki metro alt geçidinde ve içinde bulunan yönlendirme tabelalarından AVM’yi gösteren Trump isimleri kaldırıldı.

METRO İSTANBUL: KOYAN DA KALDIRAN DA BİZİZ


İBB Metro İstanbul'dan sozcu.com.tr'ye yapılan açıklamada ise halktan gelen tepkiler üzerine genel müdürün talimatıyla tabelanın kaldırıldığı açıklanarak şu ifadeler kullanıldı: Bu tabelayı metroya koyan da kaldıran da biziz. Şu an çok yoğun bir tepki var Trump'a görüyorsunuz hassas bir noktaya dokundu. Daha önce de kaldırılsın diye çok konuşulmuştu" ifadesi kullanıldı.

'Daha önce değil de neden şimdi kaldırıldı' sorumuza ise yapılan açıklamada, "Şimdi ABD Başkanı Donald Trump'ın direkt yaptığı Kudüs açıklaması var. Bu bardağı taşıran son damla oldu diyebiliriz" cevabı yetkililerce verildi.

[img_left_template title="ERDOĞAN AÇMIŞTI" desc="Erdoğan açmıştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlık görevini yürüttüğü dönemde eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiği Şişli'deki Trump Towers Mall'un açılışını yapmıştı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada 'bu mimari eserleri İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandıran herkese ülkem ve milletim adına teşekkür ederim' demişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/trum-acilis-1.jpg" width="530" height="636"]