Arz talep şeklinde ilerleyen bir piyasası olan Bitcoin'in ne olduğu merak ediliyor. Bitcoin nedir? Bitcoin neden değer kazanıyor? Bitcoin sistemi üzerinde kullanıcılar birbirlerine aracı olmadan doğrudan transferler yapabilir. Transferler merkezi olmayan dağınık bir kayıt ve mutabakat sistemine kaydedilir. Bu kayıt ve mutabakat sistemine Blockchain adı verilmektedir. Avustralyalı iş adamı Craig Wright tarafından yaratılmıştır.

BITCOIN NE KADAR OLDU?

Bitcoin, 21,743.99 TL seviyesine yükseldi. İnanılmaz rekorlar kıran Bitcoin'in ilginç yükselişi birçok yatırımcı tarafından ilgiyle takip ediliyor.

BITCOİN NASIL ÜRETİLİYOR?

Teknoloji nerelere geldi dememize sebep olacak gelişmelerden olan dijital para birimleri son dönemlerde yaptıkları yükselişle sürekli gündemde kalıyor. Özellikle Bitcoin’in son dönemdeki yükselişi diper para birimlerinden Ethereum’u da göz önüne çıkardı. Dijital madencilik işi yüksek performanslı bilgisayarlar gerektiriyor. Tahminlerin ötesinde güçlü bilgisayarlar oluşturan dijital madenciler bilgisayar bilişenleri fiyatlarını da etkiliyor.

ÜLKELERDEN FAZLA ELEKTRİK TÜKETİYORLAR

Shiftdelete’de yer alan habere göre dijital madencilik işlemlerinin tükettiği elektrik inanılmaz boyutlara ulaştı. En çok kullanınan dijital para birimi olan Bitcoin ve Ethereum, 14.54 TWh ve 4.69 TWh güç tüketimine sebep oluyor. Ethereum üretmek için tüketilen elektrik, Moldova’nın tükettiği elektrikle eşit seviyeye geldi. Bitcoin için tüketilen elektrik ise Türkmenistan ile aynı seviyelerde. Toplamda ise 17 milyonluk ülkelere eşit elektrik tüketimi yaşanıyor.

[old_news_related_template title="Bu ülkeye vatandaşlık sadece 44 Bitcoin" desc="Avustralya'nın komşu adalarından biri olan Vanuatu yeni bir uygulama başlattı. Hükümetin aldığı kararla sadece 44 bitcoin karşılığında Vanuatu vatandaşı olma imkanı tanınıyor. AB ülkeleri ve İngiltere dahil 113 ülkeye vizesiz seyahat imkanı tanıyan Vanuatu çifte vatandaşlara düşük vergi sağlıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/bitcoi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bu-ulkeye-vatandaslik-sadece-44-bitcoin-2045114/"]

[old_news_related_template title="Damada arkadaşından Bitcoin dönemi" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/nedim-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/nedim-turkmen/damada-arkadasindan-bitcoin-donemi-2021892/"]