Afyon'da konuşan Tekin, 15 Temmuz’un kaçak ismi Adil Öksüz’ün ABD Konsolosluğu tarafından aranmasına ilişkin tartışmanın , Halkbank Genel Müdür yardımcısının ABD’de tutuklanmasını "tartıştırmamak", gündemi değiştirmek için ortaya atıldığına da dikkat çekerek,  “Dün bayram değil, seyran değil Adil Öksüz yeniden gündeme geldi. Biz aylardır soruyoruz bu adam nerede diye. Öksüz, Halk Bankası müdür yardımcısının ABD’de tutuklandığı için gündeme getirildi” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Halkbank Genel Müdür Yardımcısı: Eşime söyleyin avukat tutsun" desc="Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla çıkarıldığı mahkemede Türkiye New York Konsolosluğu görevlilerine eşinin avukat tutmasını istediğini söyledi. Atilla cezaevine gönderilirken yankısı Türkiye piyasalarında sürdü. Halkbank hisseleri yüzde 15 ile tarihi kayıp yaşarken, dolar yükseldi borsa düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/atilla-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/halkbank-genel-mudur-yardimcisi-esime-soyleyin-avukat-tutsun-1764049/"]

‘ÇAMAŞIRINIZI SİZ YIKAMAZSANIZ, EL OĞLU YIKAR..."


17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını hatırlatan Tekin, “17 Aralık’ta 4 çalan, bir de başçalan vardı. 4 çalanın nasıl kurtulduğunu biliyoruz. Bunlar suçsuz oldu ve affettirdiler. Ama hesaplayamadıkları bir şey vardı. Dedik ki kendi çamaşırımızı kendimiz yıkayalım. Eğer kendi çamaşırınızı kendiniz yıkamazsanız, elin oğlu sizin çamaşırınızı yıkar. Size de öyle bir kol gibi fatura çıkarır ki altından kalkamazsınız. Tam altından kalkarken, bu 4 bakanın yakını ve 17 Aralık’ın baş şebekesinden bir iş adamı ABD’de gözaltına alındı ve tutuklandı” dedi.

"REZA'NIN ÖNÜNDE DEĞİL, YANINDA YATACAKSINIZ"


Tekin, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Rıza Sarraf’a “senin önüne ben yatarım ya” sözlerini anımsatarak, “Şimdi önünde değil yanında yatacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bankasının genel müdür yardımcısı yakalanıyor, bunu laga lugaya getirmek için hemen ABD başka şekilde gündeme getiriyorsunuz. Bu istihbarat bilgisini dün mü aldınız. ABD’nin Adil Öksüz’ü aradığını dün mü hatırınıza geldi üzerinden 8 ay geçmişken” ifadelerini kullandı.

Tekin, ABD’de tutuklanan Halk Bankası yöneticisinin “saf saf” gittiğini belirterek, “Bu 4 bakan da bir gitsin biletlerini de ben alayım. Ben ödeyim bilet paralarını. 17 Aralık ile ilişkisi olanların hepsinin masrafları bana ait. Yiğitseniz buyurun. Dünyadaki hukuk sistemleri böyledir. Suça bulaşırsanız böyledir” dedi.

Torunlarınızdan bile hesap sorulacak

Yolsuzluklara karışanların suçtan sıyrılamayacaklarını vurgulayan Tekin, “Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Kim ne yaptıysa yanına kar kalmayacak. Hangi anayasayı, hukuk sistemini değiştirirseniz değiştirin, hangi savcıyı hâkimi zapturapt altına alırsanız alın; bir gün hesap vereceksiniz. Sizin ömrünüz vefa etmeyebilir ama çocuklarınızdan torunlarınıza kadar hesap sorulacaktır. Sadece hukuki hesap değil ilahi adalet de hesap soracaktır” diye konuştu.