Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Çin'in kredi notunu, ülkenin finansal mukavemetinin gelecek yıllarda güç kaybedeceği beklentisini gerekçe göstererek bir kademe indirdi ve Aa3'e çekti. Görünümü ise negatiften durağana çevirdi. Çin hükümeti bir süredir ekonomideki yavaşlama ve hızlı artan kredilerin getirdiği finansal risklerle baş etmeye çalışıyor.

[old_news_related_template title="Çin, ilk yolcu uçağı C919'u uçurdu" desc="Çin'in ilk milli yolcu uçağı, test uçuşunu başarılı şekilde gerçekleştirdi. 150 yolcu kapasiteli C919 ile havacılık pazara giren Çin'in ABD tekelini kırmasını bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/2-15.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cin-ilk-yolcu-ucagi-c919u-ucurdu-1833006/"]

BÜYÜME YAVAŞLIYOR


Moody's tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Not indirimi ekonomi genelinde borçluluğun artması ve potansiyel büyümenin yavaşlamasıyla birlikte Çin'in finansal mukavementinin gelecek yıllarda bir miktar güç kaybedeceği şeklindeki Moody's beklentisini yansıtmaktadır" denildi.

Not indiriminin ardından Shanghai bileşik endeksi yüzde 1'in üzerinde eksiye geçtikten sonra kayıplarını büyük ölçüde telafi ederken, para birimi yuan da dolar karşısında yüzde 0.1 değer yitirdi.

REUTERS