Suriye’den gelen mülteci akınının ardından çocuk işçiliğinde yaşanan artışa son vermek istediklerini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocuk işçiliğini en alt seviyelere indirmek için konfederasyon olarak UNICEF ile işbirliği yapacaklarını açıkladı.

[old_news_related_template title="Reuters Suriyeli çocuk işçileri yazdı" desc="Reuters Türkiye'de çalışan Suriyeli çocukları konu alan bir haber yayımladı. Haberde kayıt dışı çalışma ve maaş gibi sorunlara değinildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/07/1212hp12ph12hp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/reuters-suriyeli-cocuk-iscileri-yazdi-1330770/"]

'ÇOCUK İŞÇİLİĞİN EN KÖTÜ BİÇİMİ'


Palandöken, “Ülkemizde misafir ettiğimiz yaklaşık üç milyon Suriyeli mültecinin çocuklar, çocuk işçiliğinin en kötü biçimleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Bunun önüne geçebilmenin yegane yolu bu çocukların mesleki eğitime yönlendirilerek beceri kazanmaları ve bulundukları topluma yararlı bireyler haline getirilmeleridir” dedi.

Türkiye’de ilk defa hükümet dışı bir kuruluşun gönüllü olarak bağlı iş yerlerini denetleyeceğini belirten Palandöken, bu model sayesinde hem çocuk işçiliğinin büyük ölçüde önüne geçileceğini, hem de bu iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği ve mesleki eğitim açısından uygunluğunun denetlenmiş olacağını kaydetti.