İşte Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından satır başları:

Yakın uzak tüm geçmişimizle irtibatımızı sıkı tutmalıyız. Geçmişini bilmeyen gelecekte nereye gideceğini bilemez. 2023 hedeflerimizi ileriye taşıyacak şekilde çalışmalarımız yapıyoruz.

Yıl sonuna kadar bakan arkadaşlarımızdan yol haritanızı altı aylık olarak hazırlayın getirin diyeceğim ve bu 6 aylık yol haritası ile birlikte 2019’un hazırlıklarını yoğun bir şekilde devam ettireceğiz.

Dünyanın içinden geçtiği değişim süreci bizi kendimizi sürekli yenilemeye mecbur ediyor. İşte bu salon aslında bunu inşa edecek olan salondur. Biz hedeflerimizi her biri diğerin, destekleyecek şekilde belirliyoruz.

'DAYANIŞMA RUHU GELECEK'


2023 Türkiye için bir dönüm noktası olacak. Karşı karşıya kaldığımız her meydan okumayı bir fırsat olarak görüyoruz. İstihdam kampanyamızda rakam 1 milyon 170 bine ulaştı. Tüm bunlar bu ülkede bir dayanışma ruhunu getirecek.

Bu dayanışma bizi muhasır medeniyetler zirvesine taşıyacak. Çok daha hızla inşallah diğer gelişmiş ülkelerle yarışır seviyeye çıkacağız. Kadınlarımızın toplam iş gücüne katılım oranlarını yüzde 50’nin üzerine yükselterek sosyal politikalarla destekleyeceğiz. Gelecek bilgi temelli ekonomi üzerine kurulacak.

'YÜZDE 100 YERLİ OTO TOBB'DAN ÇIKSIN'


Ekonomik atılımlarımızı yeni yatırım fırsatları ile birleştirerek ülkemizi küresel yatırım merkezi haline getirmeliyiz. Ben diyorum ki gelin yüzde yüz yerli otomobilimiz TOBB içerisinden çıkaralım.

Ben diyorum ki TOBB kendi çatısı altından yüzde 100 yerli otomobilini made in Turkey olarak çıkarsın. Biz her durumda bilesiniz ki yanınızdayız.

icien2

(Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri sırasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ayağa kalkarak söz aldı ve, "Biz yaparız yeter ki siz yanımızda olun" açıklamasında bulundu.)

Demokratik ve ekonomik standartları yüksek bir Türkiye için hep beraber çalışmalıyız. 15 senedir bu işi yapanlara hep gelin kendi otomobilimizi üretelim dedim. Hep montaj montaj montaj. Bu millete montajcılık yakışmıyor ya. Bu millet bunu yapabilecek beyne sahip. Ben inanıyorum ki burada sözü aldık inşallah TOBB çatısı altında bu işi başaracağı ve biz de üzerimize düşen görevi yapacağız.

'TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ'


Büyük olmak için imkanlarımız içeride ve dışarıda en iyi şekilde kullanmalıyız. İşte o zaman Türkiye’nin önünde kimse duramaz. Başkalarına uygulamadıkları kriterleri bize dayatanlar yarın oyunu bizim kurallarımıza göre kurmak zorunda kalacaklar. O zamana kadar durmadan çalışacağız.