2 milyar TL ciro ile kapattıkları 2016 yılında Türkiye dahil 17 ülkede 400’ü aşkın mağaza sayısına ulaşan ve 10 bin 520 kişiyi istihdam sağlayan DeFacto Gazze’de mağaza açtı. Ülkeye dışarıdan şahıs girişleri yasak olduğu için DeFacto Gazze mağazasının kuruluşu sanal ortamda yönetilerek sağlandı.

[old_news_related_template title="C&A çıkıyor, mağazaları DeFacto oluyor" desc="Avrupa’nın önemli moda perakende markalarından C&A, Türkiye’den çıkma kararı aldı. Avrupa’da büyümeye karar veren C&A’nın mağazalarını Türkiye’de büyüme trendine giren perakende zincirlerinden DeFacto devralacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/06/cacacacac.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/ca-cikiyor-magazalari-defacto-oluyor-1290408/"]

İLK ŞİRKET OLDUK


Geçen ocak ayında Gazze’de ilk mağazayı açarak, Filistin’deki ilk uluslararası perakende ticaret şirketi olduklarını söyleyen DeFacto CEO’su İhsan Ateş, “Filistin’de yatırım yapmak için ilk görüşmelere 2010 yılında başladıklarını belirtti.

Filistinli yatırımcı Mahmut Hania’nın DeFacto’yu Türkiye’de görmesi ve Gazze’ye taşımak istemesi ile başlayan görüşmelerde 2014’te resmi planlamalara başladık. İlk mağazayı 2017 Ocak’ta hizmete açtı ve 20’den fazla kişiye istihdam sağladık. Filistinli ve Gazze’de büyük ölçekli bir yatırımcı olan Mahmut Hania, ülkede kendine ait, soyadını taşıyan kafeleri, pastaneleri ve AVM’si bulunan bir isim” dedi.

Ateş, “Mağaza, Gazze şeridinin ilk alışveriş merkezi olan Gaza Mall içinde, 1000 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor. Ülkeye dışarıdan şahıs girişleri yasak olduğu için DeFacto Gazze mağazasının kuruluşu temassız iletişim ile sanal ortamda yönetilerek sağlandı. Bu mağaza kuruluşunda neredeyse imkansız bir süreç olmasına rağmen, DeFacto ekiplerinin uluslararası operasyon deneyimi sayesinde başarılı sonuç elde edildi. Tüm operasyon, telefonlar, lar, videolar ve görüntülü konuşma sistemi ile yapıldı. Mağaza ile temassız iletişim kuruldu. Orada çalışacak kişiler de Türkiye’de eğitim aldı” diye konuştu.

DHA