DeFacto globalleşme vizyonuyla sektörde uluslararası deneyime sahip yeni yöneticileri bünyesine katıyor. Sektörde uluslararası deneyime sahip Maria Comfort, DeFacto Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanırken, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Aysun Kalmık getirildi. Defacto’nun yeni Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı da Cengiz Gürer oldu.
defdg

Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Maria Comfort, New York Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu. Macy’s, Nine West Group, Giorgio Armani gibi markalarda çeşitli pozisyonlarda yer alarak kariyerinde hızla ilerleyen Comfort, Hot Topic, Wet Seal, Gloria Jeans markalarında Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2012 yılında Türkiye’ye gelerek LCW’de görev aldı. Bir süre önce ülkesi ABD’ye giden, sektörde uluslararası deneyime sahip Maria Comfort, DeFacto ailesine katılmak için Türkiye’ye döndü. Müşteri odaklı perakende stratejisti ve yazar olan Comfort’un “Retail Rebooted A Treatise On The State Of The Industry” adlı bir kitabı bulunuyor.

İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Aysun Kalmık, İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu. Tekstil, üretim ve perakende sektörlerinde İnsan Kaynakları alanında çeşitli kademelerde yönetici olarak görev yapan Kalmık, Next Sourcing’de Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgelerinden sorumlu Kıdemli Müdür, H&M bünyesinde ise Avrupa ve Afrika Bölgeleri ile Hindistan ve Sri Lanka bölgelerinden sorumlu Bölge İK Müdürü olarak görev aldı. Kalmık, kurumsal görevlerine ek olarak İK ve yönetim danışmanlığı ve koçluk faaliyetlerinde bulundu. Aysun Kalmık, Stratejik ve Global İK Yönetimi, Yönetişim ve Liderlik alanlarında uluslararası deneyime sahip.

Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Cengiz Gürer, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu. Gürer yüksek lisans eğitimini de Özyeğin Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünde yaptı. Ayker A.Ş., Digital Equipment Corporation (DEC), Compaq Computer, Hewlett Packard ve Turkcell’de Bilgi Teknolojileri alanında profesyonel ve yönetici pozisyonlarında çalışan Gürer, son olarak Turkcell’in Ukrayna’daki mobil iletişim şirketi olan Lifecell’de Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Cengiz Gürer, BT Stratejisi ve Yönetimi, Ürün Geliştirme, CRM Uygulamaları, Kampanya Yönetimi, Mobil Uygulamalar, Dijital Çözümler, Dijital Pazarlama ve e-Ticaret alanlarında deneyime sahip.