CNN Money'in haberine göre, Uber'in son CEO'su Travis Kalannick'in geçtiğimiz 21 Haziran'da istifa etmesinin ardından yeni CEO'nun kim olacağı hala belirlenmedi.

Son CEO Travis Kalannick, şirkette üst üste yaşanan skandalların ardından dönüş tarihi verilmeden süresiz izne çıkarılmış ve daha sonra görevinden ayrılmıştı.

[old_news_related_template title="Uber'in CEO'su istifa etti" desc="Uber'in CEO'su Travis Kalannick istifa etti. Son dönemde şirket cinsel taciz ve ayrımcılık suçlamalarıyla çalkalanıyordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/uber2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/uberin-ceosu-istifa-etti-1903388/"]

ÇOK SAYIDA SKANDALLA GÜNDEME GELDİ

Piyasa değeri 70 milyar dolar olarak ifade edilen Uber'de, bugüne kadar pek çok skandal yaşandı. İlk olarak 2014'te Hindistan'da sürücülerinden birinin kadın yolcuya tecavüz ettiği olayı örtbas etmekle suçlanan Asya müdürü Eric Alexander'ı işten çıkarıldı.

Taciz suçlamaları sonucunda 20'den fazla elemanını işten çıkardı. İşten çıkarmalar cinsel taciz, fiziksel ve duygusal şiddet gibi gerekçelerle yapıldı. Şirkete 215 cinsel taciz suçlaması yöneltildi.

[old_news_related_template title="Uber'de arka arkaya gelen istifalar soru işaretleri oluşturdu" desc="Uber’de ayrılanlar kervanına bir üst düzey yönetici daha katıldı. Sürücüsüz araç programının başındaki başkan yardımcısı görevinden ayrıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/uber-taxi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/uberde-arka-arkaya-gelen-istifalar-soru-isaretleri-olusturdu-1803548/"]

Ama firmadaki en büyük patlama noktası eski yazılım mühendisi Susan Fowler'in 19 Şubat'ta yazdığı blog yazısından sonra oldu. Fowler, eski müdürünün kendisine seks teklif ettiğini ve Uber'in insan kaynakları departmanının ona üst düzey yönetici olduğu için onu cezalandıramayacağını söylediğini yazdı. Fowler, kadınların Uber'de karşılaştığı pek çok sorunu ve ayrımcılığı da yazdı.

[custom_content title="FETRET DEVRİ" desc="Ankara Savaşın'da Timur'a kaybeden Osmanlı Devleti 1402 ve 1413 yılları arasında toplam 11 sene taht kavgaları yaşadı ve hükümdarsız kaldı. Taht kavgalarıyla geçen bu süreye Osmanlı tarihinde Fetret Devri dendi. Fetreet Devri, 1413 yılında Çelebi Mehmet'in tahta çıkmasıyla son buldu."]