İşkaya ve Doğu Ortak Girişim Grubu'nun sahip olduğu Dicle Elektrik, dağıtım sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurdu. Şirket Türkiye genelinde dağıtım hizmeti veren 21 elektrik şirketi arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge merkezi açma izni alan ilk dağıtım şirketi oldu.

Özelleştirme sonrasında hizmet verdiği illerde enerji kalitesi ile birlikte müşteri memnuniyetini artırmak için özellikle teknolojik yatırımlara ağırlık veren Dicle Elektrik Dağıtım, bu doğrultuda bir Ar-Ge merkezi açmak için kısa süre önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurdu. Başvuru olumlu sonuçlandı ve söz konusu merkez kuruldu. Böylece Dicle Elektrik, 21 şirket arasında AR-GE merkezi kuran ilk elektrik dağıtım şirketi oldu.

[old_news_related_template title="Kaçak kullanıma karşı sayaçlar 8 metre yukarı kondu" desc="Her zorunluluktan bir icat çıkar sözü Siirt'te gerçek oldu. Elektrik sayacını yükseğe koymak icat edildi. DEDAŞ, kaçak kullanımı önlemek için sayaçları 8 metrelik direklere çıkardı. Fakat mahalle halkı kurunun yanında yaşın da yanmasından endişeli." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/312ph32hp313hp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/kacak-kullanima-karsi-sayaclar-8-metre-yukari-kondu-1635911/"]

AR-GE merkezini açan enerji şirketi, kronikleşen kayıt dışı elektrik kullanımını önleyerek müşterilerine daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi verebilmek için 65 milyon lira değerindeki 4 projeyi hayata geçirmek üzere zaman geçirmeden harekete geçti.

65 MİLYONLUK 4 PROJE


Ar-Ge Merkezi kuran ilk elektrik dağıtım şirketi olan Dicle Elektrik Dağıtım, zaman geçirmeden oluşturduğu merkezde 1 milyon 521 bin 500 bütçeli Atlas Projesi, 40 milyon bütçeli Yatay Sayaç Projesi, 16 milyon 540 bin bütçeli Dijital Dönüşüm Projesi ve 7 milyon bütçeli Saha Yönetim Sistemi (SYS) projesi ile ilgili çalışma başlattı. Söz konusu projeler, bölgeye has teknik, kültürel, sosyal ve coğrafi kriterlere uygun şebeke analiz, tasarım ve yönetimi, akıllı ölçüm sistemleri analiz, tasarım ve yönetimi, kesinti analiz, tasarım, yönetimi, iş gücü yönetimi, enerji talep ve tüketim analizi, yönetimi, varlık yönetimi, yatırım analiz, tasarım ve yönetimi ve entegrasyonu içeriyor.

Söz konusu projelerin tamamlanması ile arıza kaynaklı kesintilere hızlı müdahalenin yanında, kayıt dışı kullanımı önlemek ve kesinti süresini kısaltmaya kadar birçok konuda tüketicilere fayda sağlayacak.

[custom_content title="LİDER MARDİN" desc="Dicle Elektrik Dağıtım bölgesi Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde yaklaşık 1,3 milyon aboneye sahip bu bölge 2011 Sayıştay Raporlarına göre %71,37 oranla Türkiye’ nin en fazla kayıp-kaçak değerine sahiptir. Dicle EDAŞ’ın dağıtım hizmeti verdiği illerde en fazla kayıp kaçak elektrik kullanımı yüzde 86,1 ile Mardin'de gerçekleşti. "]