Üzerinde 890 binden fazla firma bulunduran Yellow Pages,  verilerine göre  en çok aramayı Salı günü yapıyoruz. En çok arama yapılan saat aralığı sabah 10.00 – 11.00 ve öğleden sonra 15.00 – 16.00 iken şehir bazında en çok arama İstanbul’dan yapılıyor. Aramaların %51’i kadınlar tarafından gerçekleşiyor.

EN ÇOK ARANANLAR ARASINDA HURDA VE BİLGİSAYAR YER ALIYOR

En çok aranan kategoriler ise hurda, gıda, tekstil, telekomünikasyon ve bilgisayar.  Teknolojinin hızla hayatımıza girmesi ile birlikte günde ortalama olarak 5 saatimizi kişisel bilgisayarlar üzerinden, 2 saatimizi ise mobil cihazlar aracılığıyla internette harcıyoruz. Yani günün dörtte birini dijital olarak geçiriyoruz. Diğer bir yandan özellikle mobil cihazların kullanımın yaygınlaşması, internet üzerinden yaptığımız arama davranışlarını da etkiliyor. Günümüzde kullanıcılar yıl boyunca hastanelerden restoranlara, devlet dairelerinden eğlence mekanlarına kadar gidecekleri birçok yeri internet üzerinden arıyor ve araştırıyor.

EN ÇOK "SALI" GÜNLERİ ARAMA YAPIYORUZ

Yellow Pages verilerine göre dijital platformlar üzerinden en çok arama Salı günleri yapılıyor. Salı gününü sırasıyla Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe takip ediyor. Diğer bir yandan en az arama ise Cumartesi ve Pazar günleri yapılıyor. Hafta sonunda kullanıcıların dijital dünyadan biraz uzak kalmayı tercih etti. Yellow Pages üzerinden yapılan arama verilerine göre en çok arama sabah 10.00 – 11.00 ile öğleden sonra 15.00 - 16.00 arasında yapılıyor. Saat 22.00’den sabah 04.00’e kadar ise neredeyse hiç arama yapılmıyor.

YAZIN EN TREND ARAMASI "HAVUZ"  KATEGORİSİ

Yazın gelmesiyle birlikte havuz aramalarındaki artış da dikkat çekiyor. Temmuz ayı içerisinde aramaların en çok yapıldığı kategori “havuz”. Havuzların en çok arandığı iller arasında Kırıkkale, Bolu, Bilecik, Ankara, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Amasya, Isparta ve Edirne yer alıyor.

ARAMALARIN % 51'İ KADINLAR YAPIYOR

Aramalara demografik olarak baktığımızda aralarındaki oran her ne kadar birbirine yakın olsa da kadın kullanıcıların erkek kullanıcılara göre daha çok arama yaptığı görülüyor. Kadınların %51’i, erkeklerin ise %49’u dijital platformlar üzerinden en çok aramayı yapıyor. Şehir bazında ise İstanbul ilk sırada yer alırken İstanbul’u sırasıyla Ankara, Denizli, Düzce ve İzmir takip ediyor.