Eurogroup Başkanı Jereon Dijsselbloem'in sözleri Avrupa'da olay yarattı. Yunanistan'ın borç görüşmelerinde tutunduğu katı tavırla tepki toplayan Dijsselbloem geçen günlerde Doğu Avrupa ülkelerindeki harcama alışkanlıklarını eleştirmişti.

Dijsselbloem, “Bir sosyal demokrat olarak dayanışmaya inanıyorum fakat yerine getirmek zorunda olduğunuz yükümlülükleriniz var. Paranızın hepsini kadınlara ve içkiye harcadıktan sonra yardım isteyemezsiniz” demişti.

[caption id="attachment_1750794" align="alignnone" width="480"]Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yannis Varufakis ile Dijsselbloem borç görüşmelerinde sık sık bir araya geliyorlardı. İkili arasındaki toplantılar soğuk bir havada geçiyordu. Fotoğraf: Reuters Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yannis Varufakis ile Dijsselbloem borç görüşmelerinde sık sık bir araya geliyorlardı. İkili arasındaki toplantılar soğuk bir havada geçiyordu. Fotoğraf: Reuters[/caption]

Bu sözlerden sonra Doğu Avrupa ülkelerinden Dijsselbloem'e büyük tepki geldi. Hollandalı siyasetçi sözleri için özür dilemeyi reddederken İtalya'nın eski Başbakanı Matteo Renzi Eurogroup Başkanı'nın istifa etmesinin en iyi seçenek olduğunu söyledi.

İspanya Maliye Bakanı Luis de Guindos ise “Umarım sözlerinden pişman olur” açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="Komşu'da kriz gittikçe büyüyor" desc="Yunanistan'ın Avrupa Birliği ile 320 milyar euroluk borcunu yapılandırmak için anlaşma yapmasının üzerinden 1.5 yıldan fazla geçti. Bu süre içerisinde ülkede yoksulluk hızla tırmandı. Emekli maaşları yüzde 40 oranında kesildi. Vergiler artırıldı. Yunan devlet kurumları yok pahasına satıldı. Ülkedeki beş insandan biri temel gıda maddelerini bile bulamıyor. Yunanların bazıları umutlarını yitirmek üzere." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/forever.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/komsuda-kriz-gittikce-buyuyor-1637229/"]