Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında saat 1030'da Almanya imalat ve hizmet PMI, saat 1100'de Euro bölgesi imalat ve hizmet PMI, saat 1645'te ABD imalat PMI verileri açıklanacak.

Yurtiçinde ise Kuzey Irak konusu yakından izleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Reuters'a verdiği mülakatta IKBY'ye dönük yaptırımların ne olacağını MGK ve Bakanlar Kurulu'nda görüşeceklerini, açıklamayı Bakanlar Kurulu sonrası hükümetin yapacağını söyleyerek, "Cumartesi günü hükümet yurtdışına asker gönderme kararını olağanüstü toplantıda Meclis'e getirecek; bu kararın çıkmasıyla süreç farklı istikamette gelişecek" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Cumartesi günü Irak'la ilgili gelişmeleri ele almak amacıyla olağanüstü toplanacağını açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Kuzey Irak'ta 25 Eylül tarihinde bağımsızlık referandumu yapılacağını açıklamış, bazı bölge ülkeleriyle birlikte Türkiye de referandumun iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Hafta içerisinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak'ta bağımsızlık referandumu yapılmasının Türkiye için "ulusal güvenlik meselesi" olduğunu ve Ankara'nın bununla ilgili gereken her türlü tedbiri alacağını dile getirmişlerdi.

Öte yandan Kuzey Kore bu kez Pasifik Okyanusu'nda hidrojen bombası denemesinde bulunabileceğini öne sürdü. Güney Kore'nin Yonhap haber ajansının verdiği bilgiye göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Kuzey Kore'nin Pasifik Okyanusu'nda "daha önce görülmemiş boyutta" bir nükleer denemede bulunabileceğine inandığını söyledi.

Dün saat 1637'de 3.5064/3.5074 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah saat 0847'de 3.4940/3.4969 seviyesinde bulunuyor.

Sepet bazında TL aynı saatte 3.8376/3.8405, euro/TL ise 4.1803/4.1839 seviyesinde.

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.91, valörde son işlemde yüzde 10.93 seviyesindeydi.

Öte yandan iki yıllık gösterge tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.68 seviyesindeydi.

REUTERS