REUTERS

Bu sabah saat 08:42'de 3.8586/3.8615 seviyesinde olan dolar/TL Erdoğan'ın açıklamaları öncesinde ise 3.87'li seviyelerdeydi.

Sert açıklamaların etkisiyle yükselişin hızlandığı dolar/TL, 3.9035'e kadar çıktıktan sonra saat 1206'da 3.8901/3.8930 seviyesinde bulunuyor.

Bir analist, "TL'de sabah saatlerinde başlayan bir değer kaybı eğilimi söz konusuydu. Ancak Erdoğan'ın TCMB'ye yönelik sert açıklamaları TL'deki kayıpları hızlandırdı, dolar/TL'nin de 3.90'ın üzerini test etmesine neden oldu" dedi.

[special_article_template title="TCMB bağımsızlığı var müdahale etmeyin deniliyor, müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor" desc="" who="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan"]

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Faiz konusunda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar; enflasyonu doğuran ana sebep faizdir, bunu öğreneceksiniz" dedi.

Bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkılırsa Türkiye'de yatırımların duracağını, halen bunu anlatamadıklarını söyleyen Erdoğan, "Bu konuda maalesef devletin bankaları dahi ciddi tutuculuk içinde. Başbakan ile bunu konuşmamız lazım dedik, bu iş böyle yürümez, bunu çözeceğiz. Faizi düşürdük enflasyon tek haneye geldi, faiz çıkmaya başladı, enflasyon çift hanede..." dedi.

Erdoğan, "TCMB yıl sonu şu olacak diyor, kaç kere revize ettiniz, tutmuyor... TCMB bağımsızlığı var müdahale etmeyin deniliyor, müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor" dedi.