İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, yeni göreve gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na emeklilerin yaşadığı sıkıntıları anlatan dramatik bir mektup gönderdi. Mektubunda emeklilerin açlık sınırının bile altında ücretlerle hayata tutunmaya çalıştığını, pazar artığı topladığını belirten Başkan Öz, “Muayene ücreti yoktu, alınmaya başlandı. İlaç katkı payı yoktu, alınmaya başlandı. Telefonla randevu ücreti yoktu, alınmaya başlandı. Maaşımızdan bilgi verilmeden kesinti yapılıyor” şikayetinde bulundu. Öz, SGK’da dukalık oluştuğu şikayetini de Sarıeroğlu’na iletti.

07hamdi

SGK TAM BİR DUKALIK

Başkan Öz, gönderdiği mektupta, Bakan Sarıeroğlu’nun çalışma hayatına yönelik eğitimi ve sendikal çalışmalarının emekliler için şans olabileceğini belirtirken, Bakan’a SGK’ya dikkat etmesi uyarısında bulundu. Öz, “SGK tam bir dukalıktır. Bugüne kadar başarılı bir Çalışma Bakanı’na rastlayamadık. Çünkü SGK bakanlara yanlı ve yanlış bilgi vererek bakanların başarısız olmalarına neden oluyor. İnşallah siz bu dukalığı sarsarsınız” dedi.

MAAŞIMIZI KESİYORLAR

Mektubunda emeklilerin açlık sınırının bile altında ücretlerle hayata tutunmaya çalıştığı, SGK’nın emeklilerin maaşından habersiz kesintiler yaptığı, ücretsiz başlayan sağlık ve ilaç hizmetlerinin ücretli hale getirildiği eleştirilerini yönelten Başkan Öz, ‘’Biz emeklilere bu mektubun yanıtını kendiniz yazmazsanız, size bir daha mektup göndermeyiz” dedi. Öz, mektubunda şu uyarı ve tespitleri iletti:
“Aile hekimliği gelmesi için epeyce çaba sarf ettik. Önce muayene ücreti yoktu, alınmaya başlandı. İlaç katkı payı yoktu, alınmaya başlandı. Emekli, dul ve yetimlerin yüzde 80’i açlık sınırının çok altında aldıkları maaşla adeta yaşam savaşı vermektedir. Farklı maaşlar yüzünden emekli, dul ve yetimlerimizin birbirini kıskanır hale getirilmişlerdir. Yüksek mahkeme kararına rağmen emeklilerimizin maaşlarından kesinti yapılıyor. Üstelik maaşı kesilenlere ne bilgi ne makbuz veriliyor. Reform diye TBMM’den geçen yasalar emeklinin derdine derman olmadı. Siz gerçek bir reform yapın ki emeklilerimiz ek iş peşinde koşmasın, dilenmesin ve pazar artığı toplamak zorunda kalmasın.”