Fenerbahçe'nin 2.08'lik devi Ekpe Udoh performansı bir soru işareti olarak Türkiye'ye gelmişti. Ekpe bu sezon oynadığı basketbol ile Fenerbahçe efsaneleri arasına adını yazdırmayı başardı. Fenerbahçe'nin yıldızı 2.08'lik dev Ekpe Udoh NBA'den Fenerbahçe'nin yolunu tuttuğunda yıllık 910 bin euro kazanarak Avrupa'nın en çok kazanan 49. basketbolcusu idi.

Udoh geçen sene Fenerbahçe ile 1+1 olmak üzere iki yıllık daha sözleşme imzalamıştı. Udoh Final Four'un en değerli oyuncusu seçilmesinin ardından 1 milyon uçuş milinin de sahibi oldu. Udoh kazandığı uçuş milleri ile tam 16 kez İstanbul-New York/New York İstanbul seyahati yapabilir. Eğer bu seyahatler için para ödeseydi. 48 bin TL'ye yakın bir ücret ödeyecekti.

Udoh Anıtkabir'de Fotoğraf: DHA Udoh Anıtkabir'de Fotoğraf: DHA


Euroleague prestijli bir turnuva olsa da gelir yaratmakta Şampiyolar Ligi'nin 9'da 1'i kadar performans gösterebiliyor. Bu sezon Türkiye'den 4 takımın katıldığı Euroleague'de, toplam 15 sponsor bulunuyor ve organizasyonun isim sponsoru Türk Hava Yolları'nın (THY) yanı sıra, 9 Türk şirket de ligi ayakta tutuyor. Fenerbahçe'nin 2'nci kez oynayacağı final maçını kazanan takıma 1 milyon Euro, ikinciye 500 bin, üçüncüye 350 bin ve dördüncü takıma 150 bin Euro ödül verecek. Fenerbahçe geçen yıl da final oynamış ve Euroleague'den 1.5 milyon Euro gelir etmiş, şampiyon olan CSKA ise 1.7 milyon Euro'yu kasasına koymuştu.

ÖDÜL SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?


Son 16'ya kalana 40 bin euro veriliyor.

Final Four'a kalana 70 bin euro alıyor.

Şampiyona 1.7 milyon euro (Kalinic'in bonservisi kadar)

İkinciye 1.5 milyon euro

Üçüncüye 500 bin euro

Dördüncüye 150 bin euro

ekpe2

[custom_content title="ATA'YA BÖYLE YAZDI: YENİ İNANANIN EKPE" desc="Atatürk sevgisi ile bilinen Ekpe Udoh Anıtkabir ziyaretinin ardından Anıtkabir Anı Defteri'ne şu notları yazmıştı: Sayın Atatürk, bu dünyaya yaptığın katkılardan dolayı teşekkür ediyorum sana. Hiç bir zaman unutulmayacaksın. Gücünle huzur içinde uyu. Yeni inananın Ekpe.">