Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emeklilik yaşı hakkında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş,emeklilik yaşının ileri çekilmesi yönünde bir çalışmanın olmadığını, mevcut düzenlemenin devam edeceğini söyledi.

Kurtulmuş açıklamasında, "2036 yılında kadınlarda 58 erkeklerde 60 yaşta emeklilik için bir planlama yapılıyor" açıklamasında bulundu.

Kıdem tazminatı hakkında da açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, bu konuda kurumsal yapının yeterli olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki günlerde ilgili bakanlarımız konunun daha net şekilde ana çerçeveye oturtulmasını sağlayacaklar. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır." dedi.

HANGİ ÜLKEDE KİM NE ZAMAN EMEKLİ OLUYOR?


Arjantin:

Kadın 60 Erkek 65

Avustralya

Kadın 65 Erkek 65

Avusturya

Kadın 60 Erkek 65

Belçika

Kadın 65 Erkek 65

Çin

Erkek 60/Kadın Mavi Yaka 50/Kadın Beyaz Yaka 55

Danimarka

Kadın/Erkek 67

Almanya

Kadın/Erkek 67

Yunanistan

Kadın/Erkek 67

[custom_content title="EMEKLİLİK YAŞI NASIL BELİRLENİYOR?" desc="8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar için kademeli bir yaş grafiği var. Bu tarihten önce sigortalananlar için kadınlarda 56 erkeklerde ise 58 yaşa kadar çıkabiliyor emeklilik yaşı. 1 Mayıs 2008'den sonra sigorta girişi yapılanlar için kadınlarda 58 erkeklerde 60 yaş emeklilik yaşı olacak. "]

[old_news_related_template title="Kıdem tazminatı düzenlemesi Bakanlar Kurulu'nda" desc="Çalışanların haklarının ciddi anlamda tırpanlanacağı yeni kıdem tazminatı düzenlemesi bugün Bakanlar Kurulu'na geliyor. Sistemin detayları tam olarak bilinmese de kulisler de Avusturya modeli üzerinde uzlaşıldığı ifade ediliyor. İşte sistemin detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/bakan-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/kidem-tazminati-duzenlemesi-bakanlar-kurulunda-1872889/"]