Türkiye'de hatta dünyada gündemin en sıcak maddesi Kuzey Irak'ta düzenlenen sözde bağımsızlık referandumu. Oy kullanma işlemi bu sabah başladı. Türkiye bu referandumun yok hükmünde olduğunu ve sonuçlarını tanımayacağını Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile duyurdu. Gerilimin boyutları ne seviyelere çıkacak bilinmiyor ancak gündemi hareketli saatler bekliyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... Kürdistan referandumu başladı!" desc="Bağımsız Kürdistan hayali kuran Mesut Barzani, tüm dünyanın uyarısına rağmen referandumunu gerçekleştiriyor. 'Sınır ötesi tezkeresini' Meclis'ten geçiren Türkiye ise sınırda teyakkuzda. Tatbikat için sınırda bulunan tanklar yoğun şekilde manevra yapıp savaş pozisyonu aldı. İran, dün Kuzey Irak sınırındaki terörist yuvalarını vurmaya başladı. Dışişleri Bakanlığında ise 'Referandumu tanımıyoruz. Yok hükmündedir' açıklaması geldi. Oy verme işlemi saat 08:00 itibariyle başladı. Bölge için son dakika haberleri ardı ardına geliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/barzani-reuters-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kurdistan-referandumu-2023590/"]

EN ÇOK SATIŞ IRAKLILARA


Kuzey Irak ile yaşanan bu gerilim devam ederken bu sabah, konut satış istatistikleri Ağustos 2017 verileri TÜİK tarafından açıklandı.

[old_news_related_template title="Konut satış istatistikleri açıklandı" desc="Türkiye'de 2017 Ağustos ayında 120 bin 198 konut satıldı. Satışlar 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 4,7 arttı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/konut-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/konut-satis-istatistikleri-aciklandi-2023828/"]

Açıklanan verilerde en dikkat çeken detay ise ülke uyruklarına göre bakıldığında en çok konut satışının Irak vatandaşlarına yapılmış olması. Ağustos ayında Irak vatandaşları Türkiye’den 317 konut satın aldı. Irak'ı sırasıyla, 198 konut ile Suudi Arabistan, 135 konut ile Kuveyt, 95 konut ile Rusya Federasyonu ve 81 konut ile Afganistan izledi. TÜİK verilerine göre Temmuz 2017 döneminde de en çok konut satışı yine Irak vatandaşlarına yapılmıştı.

2016 AĞUSTOS'TA DA  EN ÇOK IRAKLILAR ALMIŞ


Geçen yılın aynı döneminde açıklanan konut satış istatistiklerinde de Iraklılar ilk sırada yer almıştı. TÜİK verielerine göre 2016'nın Ağustos ayında Irak vatandaşları Türkiye’den 267 konut satın almıştı.