10-MUHAMMED İBRAHİM/1.14 MİLYAR DOLAR
10
Sudan Asıllı İngiliz vatandaşı Muhammed İbrahim telekom şirketi Celtel'i 2005 yılında sattıktan sonra 1 milyar doların üzerinde servete ulaştı. İbrahim İngiltere'nin en zengin 11. vatandaşı.

9-MICHAEL JORDAN/1.31 MİLYAR DOLAR

Onun için fazla söze gerek yok... NBA tarihinin en başarılı oyuncularından Michael Jordan kendi adına çıkardığı giyim markası ve sponsorluk gelirlerinden hatırı sayılı bir servet elde etmiş durumda.

8- FOLORUNSHO ALAKJİA/1.61 MİLYAR DOLAR

8

Nijerya merkezli petrol şirketi Famfa Oil'in başkan yardımcısı Alakjia (66) dört çocuğu ile Lagos'ta yaşıyor.

7- PATRICE MOTSEPE/1.81 MİLYAR DOLAR

7

55 yaşındaki iş adamı Patrice Motsepe African Rainbow Minerals maden şirketinin sahibi. Afrika'nın ilk siyahi milyarderi unvanı elinde. 1999 yılından beri kendi adına kurduğu eğitim vakfıyla da ilgileniyor. Güney Afrikalı Motsepe Bill Gates'in başını çektiği yardım organizasyon Giving Pledge'e imza koyan üç Afrikalıdan biri.

6- ROBERT SMITH/2.5 MİLYAR DOLAR

6

2000 yılında Goldman Sachs'tan ayrılarak kendi yatırım şirketini kuran Smith Playboy güzeli Hope Dmoraczky ile yaptığı evlilik ile adından söz ettirmişti. Smith yılın büyük bir bölümünü İtalya'nın Amalfi sahillerindeki malikanesinde geçiriyor.

Smith'in eşi Hope Dworaczyk Fotoğraf: Woman Fitness Smith'in eşi Hope Dworaczyk Fotoğraf: Woman Fitness


5- OPRAH WINFREY/3 MİLYAR DOLAR

5

63 yaşındaki ünlü TV yıldızı Oprah zorluklarla dolu bir hayatın içinden ABD televizyon dünyasının zirvesine çıktı. Oprah bu sene Kuzey Amerika'nın en ünlü üniversitelerinden Smith College'da ders veriyor.

4- ISABEL DOS SANTOS/3.1 MİLYAR DOLAR
4
Dünyanın en genç (44) siyahi milyarderi olan Isabel Dos Santos 40 yıla yakın bir süredir Angola'yı yöneten Jose Eduardo dos Santos'un kızı. Forbes'a göre Isabel dos Santos'un serveti babasından bağımsız yürüttüğü işlerinden geliyor.

3- MIKE ADENUGA/6.1 MİLYAR DOLAR

3

64 yaşındaki Nijeryalı Mike Adenuga Globacom'un sahibi. ABD'ye okumak için gelen Adenuga servetini aileden değil alın teri ile yapanlardan. Yedi çocuğu olan Adenuga Nijerya'nın en zengin adamı.

2- MUHAMMED EL AMUDİ/8.4 MİLYAR DOLAR

2

71 yaşındaki Ethiopyalı Muhammed El Amudi Suudi Arabistan'da yaşıyor. Petrol, maden ve tarım sektöründe yatırımları bulunan El Amudi'nin Suudi Arabistan, İsveç ve Ethiopya'da çalışıyor.

1- ALIKO DANGOTE/12.2 MİLYAR DOLAR

1

Ve geldik listenin en zengin adamına... Aliko Dangote! 35 yıldır kendi kurduğu Dangote Grup'ın CEO'luğunu yapan Aliko Dangote dünyanın en büyük çimento üreticileri arasında. Dangote'nin kurduğuğ Dangote Vakfı ise eğitimden sanata pek çok alanda burs veriyor.

SERVET EŞİT DAĞILMIYOR


Mart 2017 itibariyle dünyanın en zengin insanları arasında bir siyahi veya beyaz bir kadın bulunmuyor. Dünyanın en zengin 10 insanı beyaz ve erkek.

tablo-1