Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de elektrikli otomobil pazarının öncü ismi Tesla Motor’un CEO’su Elon Musk ile biraraya geldi. Görüşmeye Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı. Teknoloji dünyasının son günlerde en çok konuşulan kişilerinden biri olan Elon Musk ve Erdoğan görüşmesinin sonucu merakla bekleniyor. Yapılan görüşmede çalışmaları başlayan yerli otomobil konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu tahmin ediliyor.

dohniupwaaafhs3

'HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ'


Erdoğan, yerli otomobil konusunda 5 babayiğite çağrıda bulunarak, “Doğrudan hibrit ve elektrikli otomobile yönelmek isterlerse daha da memnun oluruz. Kararları ne olursa olsun, biz kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türk milletini, bu büyük hayaliyle buluştursunlar" demişti.

Tesla'nın en gözde modellerinden Model X Tesla'nın en gözde modellerinden Model X

2040'A KADAR MARS'TA KOLONİ KURMAK İSTİYOR


2001 yılında Mars'ta sera kurarak, sebze-meyve yetiştirilmesini öngören "Mars Vahası" projesini geliştirdi. 2002 yılında da uzay araştırmaları teknolojileri geliştiren SpaceX şirketini kurdu. Burada uzaya gitmek için özel kullanıma açık roketler ve roket motorları geliştiriliyor.

Musk, insanların uzay uçuşlarının maliyetini 10'da birini indirmeyi kendine hedef belirlemiş bir isim. 2011 yılında, 10-20 yıl içerisinde Mart yüzeyine insan taşımacılığına başlamayı umduğunu söylemişti. Ashlee Vance'ın Türkçe'ye de tercüme dilen Elon Musk biyografisine göre, Güney Afrika doğumlu iş adamı, Mars'ta 2040 yılına kadar 80 bin nüfuslu bir koloni kurmak istiyor.

[custom_content title="ELON MUSK KİMDİR?" desc=" Elon Musk, Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi. Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı. 1992'de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı. Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu. Elon Mask, Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu . 2002 yılında online alışveriş devi eBay'e satan Elon Musk, aynı yıl SpaceX'i kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor.">