Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Eruh İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek ile birlikte Eruh-Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulundu. Vali Atik çalışmaları yürüten ilgili firmanın yetkililerden petrol sahasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

resimid_4207757

Petrol sahasındaki kuyuları ve üretim sahasını gezerek inceleyen Vali Atik, Eruh'un terörle değil, güzel hizmetlerle, yatırımlarla anılmasını istediklerini belirterek, Türkiye’nin en kaliteli petrolünün Eruh ilçesinde üretilmesinin, bölgenin sosyo-ekonomik yapısını ve kaderini değiştirerek, büyük bir ekonomik getiri sağlayacağını ifade etti.

resimid_4207755

Doğu Sadak-1 Petrol Arama Sahasında petrol kuyularının sayısının 6’ya çıktığını kaydeden Vali Atik, 2 bin 400 metre derinlikten günde yaklaşık bin varil ham petrolün çıkarıldığını, çıkarılan ham petrolün, tankerlerle Batman TPAO'ya taşındığını ve burada işlendiğini söyledi.

resimid_4207754

'BAŞKA KUYULAR DA AÇILACAK'


Çalışmaları yürütün firma yetkilisi Cem Sayer ise "İlk kuyumuzu 2014 yılı başında keşfetmiştik, şu anda 6. kuyunun sondajına başlayacağız. 15 güne kadar, günlük üretimimiz, 4 üretim kuyusundan ortalama bin varil civarındadır. Net petrol olarak, 43,5 gravite Türkiye’nin en kaliteli petrolü burada çıkıyor.

resimid_4207759

Çok daha fazla keşifler yapmayı planlıyoruz, daha fazla kuyular açmayı planlıyoruz bu bölgede sayın valimizin bölge halkının Ankara’da petrol işleri genel müdürlüğünün himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bir projedir.

resimid_4207758

Bizleri teşvik edip böyle bir projeyi gerçekleştirmek için cesaretlendirdiğinden dolayı bakanlığımıza, ilgili tüm kişi ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

İHA

[old_news_related_template title="Benzin fiyatlarını en iyi bilen isim konuştu" desc="PÜİS Başkanı İmran Okumuş benzin zammını kendilerinin yapmadığını günlük fiyat değişim hareketlerini izlediklerini söyledi. Okumuş, 'Zammı biz yapmıyoruz. Bayiler yapmıyor. Böyle bir algı var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/benzinler.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/benzin-fiyatlarini-en-iyi-bilen-isim-konustu-2088969/"]