Reklamsız Sözcü

Et üretimi 2016’nın aynı dönemine göre 23,6 azaldı

Toplam kırmızı et üretimi üçüncü çeyrek döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 oranında azaldı. Yüksek maliyetten dolayı besicilikten para kazanamayan çiftçiler, et üretmeyi bıraktı. Piyasada et olmayınca da fiyatlar artıyor.

11:3913 Kasım 2017
Et üretimi 2016’nın aynı dönemine göre 23,6 azaldı
Toplam kırmızı et üretimi üçüncü çeyrek döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 oranında azaldı. Yüksek maliyetten dolayı besicilikten para kazanamayan çiftçiler, et üretmeyi bıraktı. Piyasada et olmayınca da fiyatlar artıyor.

İHA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı üçüncü çeyrek kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, toplam kırmızı et üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği üçüncü çeyrek döneminde bir önceki döneme göre yüzde 15,6 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 131 bin 42 ton olarak gerçekleşti.

İLGİLİ HABERHangi ülke ne kadar kırmızı et tüketiyor?Hangi ülke ne kadar kırmızı et tüketiyor?

Sığır eti üretimi 253 bin 994 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 10,8 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,4 oranında azaldı. Koyun eti üretimi 32 bin 897 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 47,7, bir önceki yılın aynı dönemine göre  yüzde 39,9 oranında arttı.

İLGİLİ HABERVergi indirimi kırmızı et fiyatlarına yansıyacak mı?Vergi indirimi kırmızı et fiyatlarına yansıyacak mı?
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet Whatsapp