2004 yılında kurulan ve 13 yılda dünya teknoloji devlerine rakip olan Etiya, müşteri odaklı dijital dönüşüm sağlayan ürünleri ve hizmet anlayışı ile uluslararası alanda da ilklere imza atmaya devam ediyor.

Singapur’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Orta Doğu’ya, dünyanın farklı bölgelerinde Türk yazılımcılar tarafından üretilen ve geliştirilen ürün ve çözümler sunan, son olarak dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi’nde geliştirdiği ilk Türk yapay zekâ çözümüyle gündeme gelen Etiya, Kuzey Amerika’nın önde gelen telekom operatörlerinden biriyle stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında söz konusu operatörün bütün müşteri yönetimi, faturalama ve network altyapısı Etiya tarafından sağlayacak.

YAZILIM DÜNYASI İÇİN TARİHİ BAŞARI


Anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Etiya Kurucu Ortağı ve CEO’su Aslan Doğan, “Müşteri odaklı dijital dönüşüm sağlayan geniş ürün gamımızı son yıllarda yaptığımız yapay zekâ yatırımları ile güçlendirdik. Yaptığımız yatırımlar, inovatif ürünlerimiz ve müşteri yönetimi konusundaki uzmanlığımızla bugün itibarıyla dünyanın teknoloji üretiminde üst sıralarda yer alan bir bölgeye yazılım ihraç edebilir bir noktaya geldik. Aslında sıfırdan bir operatör kurabilecek uluslararası bir birikimden bahsediyoruz. Uzun süreli olan bu kontrat bize olan güveni de gösteriyor. Türkiye’nin tek sözleşme ile yapılmış en büyük yazılım ihracatlarından birini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

2023 İHRACAT HEDEFİ 10 MİLYAR DOLAR


İhale kapsamında gerekli bütün network bileşenleri dahil CRM, sipariş sistemleri, tahsilat ve faturalama çözümlerinin de Etiya tarafından sağlanacağının altını çizen Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tablo, aynı zamanda Türk yazılımının dünyada geldiği noktayı da gözler önüne seriyor. Tamamen Türkiye’de yerli sermaye ve yerli mühendislerimizle ürettiğimiz ürünlerimizi, Kuzey Amerika gibi yüksek teknoloji üreten bir kıtaya, üstelik uluslararası arenadaki rakiplerimizi teknik değerlendirmelerde geride bırakarak ihraç etmek hepimizi gururlandıran bir başarı. Bu başarının aynı zamanda ülkemiz için de bir gurur kaynağı olduğu düşüncesindeyiz. İşin büyüklüğü ve kapsamı düşünüldüğünde, bu projemiz 2023’te 10 milyar dolar ihracat hedefi koyan yazılım sektörümüz açısından da önemli bir eşik...”

HEDEFİMİZ DÜNYADA İLK 3’E GİRMEK


Etiya’nın bugüne kadar birçok önemli iş birliği ve yatırıma imza attığını belirten Aslan Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Bunların hepsi çok değerli fakat büyük resme baktığımızda bizim hikayemizin sadece girişi. Bizim hayallerimiz, Türkiye olarak potansiyelimiz çok daha yüksek. Kuzey Amerika bölgesinde gerçekleştireceğimiz yeni iş birliğimizle artık giriş bölümünü sonlandırıyoruz ve diyoruz ki ‘Etiya olarak bizim hikayemiz işte şimdi başlıyor…’ Küresel vizyona sahip bir Türk şirketi olarak amacımız; dünyanın gittiği yeri iyi analiz ederek, sürdürülebilir büyüme ve stratejik iş birlikleriyle dünyada bu alanda faaliyet gösteren ilk 3 firma arasına girmek.”

HEDEF 2023’TE GLOBAL BİR DEV OLMAK


Kuzey Amerika, Etiya’nın global arenadaki ilk başarısı değil. Etiya, yüzde 100 yerli sermayeyle, dünyaya kurumsal yazılım çözümleri geliştiriyor. Öncelikli olarak Telekom, enerji, medya ve finans sektörlerine müşteri odaklı dijital dönüşüm sağlayan CRM çözümleri sunuyor.

Etiya; Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir; yurt dışında ise Amsterdam, San Francisco, Singapur, Ukrayna ve Dubai ofisleri ile hizmet veriyor.

Yüzde yüz yerli sermaye yapısı ile AR-GE yapan ve ürün geliştiren Etiya'nın kurulduğundan bugüne kadar değişmeyen vizyonu ise global bir şirket olma stratejisi ile hareket etmek. Şirketin en büyük hedefi ise kurumları dijital ekonomiye entegre eden çözümler sunarak, Türkiye’nin teknolojide katma değer yaratmasına katkı sağlamak. Ar-Ge çalışmalarını Türkiye’de yapan ve yine Türkiye’de ürün geliştiren Etiya, Türkiye’nin yazılım ile büyüyeceği, yazılım ile fark yaratacağı inancından hareketle, 2023 yılına kadar global yazılım pazarının lider şirketleri arasında yer almayı hedefliyor.