Erdoğdu, 2016’nın ilk 4 ayında 176 milyar TL harcayan hükümetin bu yıl aynı dönemde 216 milyar TL harcama yaptığını bildirdi. CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da sunum yapan Erdoğdu, harcamaların 29 milyar TL’sinin referandum nedeniyle öne çekilmiş olanlardan kaynaklandığını, 15 milyar TL’sinin ise doğrudan “evet” kampanyası için kullanıldığını savundu.

DEVLET KESENİN AĞZINI AÇTI

Erdoğdu’nun verdiği bilgiye göre, hastane ve eczanelerin referanduma kadar sorun yaşamaması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) görev zararı ve Hazine yardımı adı altında 16 milyar TL, ek ders ücretleri için 2.9 milyar TL, tarımsal amaçlı destekleme ödemelerine 2.5 milyar TL harcandı. Erdoğdu, referandum sürecinde hükümetin ekonomik ve mali amaçlı transferlerle hane halkına yapılan diğer transferlerin ise 2.4 milyar lirayı bulduğunu dile getirdi.

Hükümetin belediyelere ve il özel idarelerine 2 milyar TL, müteahhitlere 1.4 milyar TL hakediş ödemeleri yapıldığını dile getiren Erdoğdu, müşavir firma ve kişilerden alınan hizmetler devletin 1.1 milyar TL ödeme yaptığını, özel kuruluşlara yapılan transferlerin ise 600 milyon lirayı bulduğunu ifade ettti.