Turizmci Hayri İçli ve oğlu Arben İçli’nin sahibi olduğu Tentur’a ait Antalya’daki Vera Hotels Grubu’ndaki 6 otel kriz nedeniyle 2016 yılının yaz sezonunda kapatıldı. 10 yılı aşkın süredir burada çalışan 1600 kişinin işine son verildi. Hayri İçli, Turizm Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği bir toplantıda yaptığı konuşmada bu durumu kabul ederek “Hayatımda ilk defa 2016’da bin 600 kişinin işine son verdim. Hizmet alanlar paralarını ödemediler. 6-7 otel kapattık. Tazminatlarını ödemeye çalışıyoruz” açıklaması yaptı.

OTEL İCRADAN SATILACAK

Vera Hotels Grubu’nda yıllarca emek veren 1600 çalışana bugüne dek içeride kalan 3 aylık maaşları ve tazminatları ödenmedi. Müdür düzeyindeki 25 Tentur çalışanının 2 milyon lirayı bulan alacağı için 2 ay önce icra takibi başlatıldı. Antalya Serik’teki Vera Mare Resort Otel’in icradan satışı talep edildi. Mağdur olan 1600 kişinin yaklaşık 6 milyon lirayı bulan tazminat ve maaş alacağı bulunuyor. 10 aydır hiçbir ödeme yapılmayan otel çalışanları Vera Hotels Grubu’nun başka bir şirket aracılığı ile otel işletmeciliğine devam ettiğini iddia ediyor. Bugüne dek alacakları ödenmeyen çalışanlar, seslerini duyurmak için Cumhurbaşkanı, Başbakan, Turizm ve Kültür Bakanı’na mektup yazarak yardım istediler.

Ödeme planları yalan çıktı


Vera Hotels çalışanları mağduriyetlerini anlattıkları mektuplarında “2016 Aralık  ayından itibaren  kısaca 10 aydır içeride kalan ekim, kasım, aralık maaşlarımızın ve tazminatlarımızın ödenmesini bekliyoruz. Bu 10 ay içerisinde tam 4 kez ödeme planı ve pazarlık ile karşımıza çıktılar, hepsi yalan çıktı. En son 2018 yılının ekim ayında bitmek üzere 5 taksit üzerinden ödeme planı sunuldu. Peşin almak isteyenlere ise yüzde  50 teklif ettiler. Vera Hotels piyasaya ve devlete olan borçları nedeniyle oteli açamayacağından arkadaşı olan başka bir tur şirketiyle anlaşarak kiracı adı altında işletmeye başladılar. Bizlerin mağduriyetini sırça köşklerinden keyifle seyrettiler” dedi.