REUTERS


Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye hakkında makroekonomik tahminlerini güncellediği bir araştırma raporu yayımladı.

Raporda şunlar yer aldı:

*TCMB'nin dünkü faiz artırımı, zorlu dış koşullar karşısında adım atacağına ancak bunu en etkin şekilde yapamayacağına işaret ediyor.

*Ekonomik döngüyü tersine çevirmeyi amaçlayan desteklerin ardından maliye politikasındaki sıkılaşma mali disipline bağlılığı gösteriyor.

*Para politikasındaki karmaşık çerçevenin politika aktarım mekanizmalarını zayıflattığını düşünüyoruz.

*TCMB'nin dünkü faiz artırımı, uzun vadede döviz talebi üzerinde etkili olabilecek bazı idari tedbirleri izliyor, ancak TCMB'nin faiz artırımlarından kaçındığı izlenimi yaratıyor.

*Türkiye'de son dönemde atılan politika adımlarının ekonomi yönetimi hakkındaki varsayımlarımızla uyumlu olduğunu düşünüyoruz.

*Türkiye'nin ülke kredi profilinde temel zayıflık dış finansman; Temmuz'da teyit edilen kredi notu bu tespiti yansıtıyor.

*Türkiye'nin 2018 ekonomik büyüme tahminini yüzde 3.9'a indirdik

*Fitch kur tahminlerini düşürdü, enflasyon tahminlerini yükseltti

[old_news_related_template title="Merkez Bankası ters köşe yaptı!" desc="Merkez Bankası'nın faiz kararı şaşırttı... 100 baz puan artırım beklenirken Geç Likidite Penceresi 12.25'ten 12.75'e çıkarıldı. Dolar/TL kararın ardından çok sert yükselerek 3.89'u aştı. Merkez 8 ay sonra ilk kez faiz artırdı ancak artış piyasa beklentisinin altında kaldı. Siyasi irade de faiz artırımını istemiyordu. Hal böyle olunca faiz kararı ne siyasileri ne de piyasayı memnun etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/basliksiz-4-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-merkez-bankasindan-piyasa-icin-kritik-rarar-2131896/"]